Ta recept za bučno rolado z nadevom iz kremnega sira je popolna jesenska sladica. Mehek in aromatičen biskvit se odlično ujema s kremnim nadevom, ki poskrbi za pravo sladko razvajanje.
Sestavine
- 90 g večnamenske moke
- pol čajne žličke pecilnega praška
- pol čajne žličke sode bikarbone
- 1 čajna žlička mletega cimeta
- pol čajne žličke mletega pimenta
- četrt čajne žličke mletega ingverja
- četrt čajne žličke mletega muškatnega oreščka
- četrt čajne žličke soli
- 3 velika jajca
- 200 g kristalnega sladkorja
- 160 g bučnega pireja
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
- 30 g sladkorja v prahu (za posipanje)
Za nadev:
- 250 g kremnega sira sobne temperature
- 120 g sladkorja v prahu, presejanega
- 80 g masla sobne temperature
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
Postopek
- Pečico segrejte na 190 °C in pekač velikosti 25×38 cm obložite s papirjem za peko, ki naj sega čez robove. To vam bo olajšalo dvigovanje biskvita iz pekača po peki.
- V srednje veliki skledi presejte moko, sol, začimbe, pecilni prašek in sodo bikarbono.
- Dobro premešajte in odstavite.
- V veliki skledi zmešajte jajca, vanilijev ekstrakt in kristalni sladkor. Stepajte, dokler zmes ne postane svetlejša in gladka.
- Dodajte bučni pire in mešajte, dokler se vse lepo poveže.
- Suhe sestavine postopoma vmešajte v mokro zmes in mešajte le toliko, da se vse sestavine povežejo.
- Testo vlijte v pripravljen pekač in ga enakomerno poravnajte s spatulo. Testo bo tanko, a to je povsem v redu.
- Pecite 13-15 minut oziroma dokler sredina biskvita rahlo ne odskakuje nazaj, ko jo pritisnete s prstom.
- Medtem ko se biskvit peče, na kuhinjsko krpo potresite sladkor v prahu. Ko je biskvit pečen, ga še vročega previdno dvignite iz pekača s pomočjo papirja za peko in ga obrnite na sredino sladkane krpe.
- Odstranite papir za peko in zavijte biskvit v krpo, da dobite rolado. Pustite, da se ohladi na rešetki.
- Pripravite kremo tako, da v skledi mešalnika stepete maslo in kremni sir, dokler se ne povežeta. Dodajte vanilijo in sladkor v prahu ter stepajte, da krema postane puhasta in gladka, približno 2 minuti.
- Ohlajen biskvit odvijte, po njem enakomerno razporedite kremo, pri čemer pustite približno 1 cm nenamazane površine na enem koncu.
- Biskvit ponovno tesno zvijte, pri tem pa odstranite krpo. Rolado zavijte v plastično folijo in jo postavite v hladilnik za vsaj 1 uro, da se krema strdi.
- Pred serviranjem rolado potresite s sladkorjem v prahu in narežite na rezine.