Ta kostanjeva pita je značilna jesenska sladica, ki prihaja iz italijanske Toskane. Preprosta, narejena iz kostanjeve moke, z dodatkom rozin, pinjol in orehov, a polna okusov.
Sestavine
- 300 g kostanjeve moke
- 380 ml vode
- 5 žlic sladkorja
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 50 g rozin (25 g + 25 g)
- 40 g pinjol (20 g + 20 g)
- 50 g orehov, sesekljanih (25 g + 25 g)
- 2 vejici rožmarina
- Ščepec soli
Postopek
- Rozine namočite v skledi s hladno vodo.
- Pinjole na suhi ponvi na hitro prepražite, medtem ko nenehno mešate, da se rahlo zlato obarvajo.
- V veliki skledi z metlico zmešajte kostanjevo moko, sladkor in ščepec soli.
- Dodajte oljčno olje in postopoma v dveh delih vmešajte vodo, ves čas mešajte z metlico, da dobite gladko zmes.
- Odcedite rozine skozi cedilo in polovico rozin, polovico pinjol ter polovico orehov vmešajte v zmes.
- Pekač premažite z malo oljčnega olja.
- Zmes vlijte v pekač in površino okrasite s preostalimi pinjolami, orehi in rozinami. Dodajte nekaj listov rožmarina in pokapajte z malo oljčnega olja.
- Pecite pri 180 °C približno 40 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira