Ta kostanjeva pita je značilna jesenska sladica, ki prihaja iz italijanske Toskane. Preprosta, narejena iz kostanjeve moke, z dodatkom rozin, pinjol in orehov, a polna okusov.

Sestavine

  • 300 g kostanjeve moke
  • 380 ml vode
  • 5 žlic sladkorja
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 50 g rozin (25 g + 25 g)
  • 40 g pinjol (20 g + 20 g)
  • 50 g orehov, sesekljanih (25 g + 25 g)
  • 2 vejici rožmarina
  • Ščepec soli

Postopek

  1. Rozine namočite v skledi s hladno vodo.
  2. Pinjole na suhi ponvi na hitro prepražite, medtem ko nenehno mešate, da se rahlo zlato obarvajo.
  3. V veliki skledi z metlico zmešajte kostanjevo moko, sladkor in ščepec soli.
  4. Dodajte oljčno olje in postopoma v dveh delih vmešajte vodo, ves čas mešajte z metlico, da dobite gladko zmes.
  5. Odcedite rozine skozi cedilo in polovico rozin, polovico pinjol ter polovico orehov vmešajte v zmes.
  6. Pekač premažite z malo oljčnega olja.
  7. Zmes vlijte v pekač in površino okrasite s preostalimi pinjolami, orehi in rozinami. Dodajte nekaj listov rožmarina in pokapajte z malo oljčnega olja.
  8. Pecite pri 180 °C približno 40 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Nekje na sliki se skriva pikapolonica – jo najdete v 10 sekundah?
Naslednji članekOptična iluzija: Če je vaš IQ visok, boste na sliki našli skrit predmet v 10 sekundah