Kislo zelje velja za zelo zdravo živilo. Lahko ga pripravimo v solati, kot segedin golaž ali pa popražimo na masti in ocvirkih, kot smo to počeli včasih. Preverite naš recept in si ga pripravite za stare dobre čase.
Sestavine
- 500 g kislega zelja
- 3 žlice masti z ocvirki
- slanina (poljubno)
- sol, poper
Postopek
- Kislo zelje najprej skuhate v vreli vodi. Ko se zmehča (približno po 30 minutah), odlijete vodo.
- Če imate radi manj kislo zelje, potem ga sperite enkrat ali dvakrat pod tekočo vodo.
- V ponev dajte mast in počasi segrevajte, da se stopi.
- Ko se mast stopi dodajte na kocke narezano slani in cvrete toliko časa, da postane obarvana.
- Sedaj dodajte še kislo zelje in ga pražite toliko časa, da se prepoji z mastjo in premeša z ocvirki in slanino.
- Po okusu solite in dodajte poper.
- Postrežete s krvavicami, pečenicami, kuhanimi klobasami.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira