Kislo zelje velja za zelo zdravo živilo. Lahko ga pripravimo v solati, kot segedin golaž ali pa popražimo na masti in ocvirkih, kot smo to počeli včasih. Preverite naš recept in si ga pripravite za stare dobre čase.

Sestavine

  • 500 g kislega zelja
  • 3 žlice masti z ocvirki
  • slanina (poljubno)
  • sol, poper

Postopek

  1. Kislo zelje najprej skuhate v vreli vodi. Ko se zmehča (približno po 30 minutah), odlijete vodo.
  2. Če imate radi manj kislo zelje, potem ga sperite enkrat ali dvakrat pod tekočo vodo.
  3. V ponev dajte mast in počasi segrevajte, da se stopi.
  4. Ko se mast stopi dodajte na kocke narezano slani in cvrete toliko časa, da postane obarvana.
  5. Sedaj dodajte še kislo zelje in ga pražite toliko časa, da se prepoji z mastjo in premeša z ocvirki in slanino.
  6. Po okusu solite in dodajte poper.
  7. Postrežete s krvavicami, pečenicami, kuhanimi klobasami.

Recept za praženo kislo zelje, takšno tapravo, kot smo ga jedli v mladosti


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTako preverite ali je riba sveža?
Naslednji članekOptična iluzija: Lahko najdete skriti predmet na točno tej sliki?