Slasten cheesecake s kinder čokolado, ki navduši čisto vsakogar. Enostaven za pripravo in narejen brez peke. Za praznovanja, rojstne dneve ali kar tako, ko si zaželite kakšno dobro sladico.
Sestavine
Sestavine za 20 cm model:
Dno:
- 300 g zdrobljenih digestivnih piškotov
- 120 g masla
Krema:
- 400 g kremnega sira
- 400 ml smetane za stepanje
- 100 g sladkorja
- 150 g Kinder čokolade
Preliv:
- 150 g Kinder čokolade (12 tablic)
- 100 ml smetane
Dekoracija:
- 4 palice Kinder Maxi čokoladic
Postopek
- Piškote zdrobimo v mešalniku ali vrečki z valjarjem.
- Stopimo maslo in ga prelijemo čez piškotne drobtine.
- Dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes, ki jo vtisnemo na dno okroglega pekača.
- Ohladimo in v tem času pripravimo kremo.
- Za kremo bomo v skledo dali sladko smetano, ki jo stepemo.
- V drugo skledo damo kremni sir in počasi vanj vmešamo sladko smetano.
- Dodamo sladkor in znova premešamo.
- Kinder čokoladice damo v skledo in jih stopimo nad vodno paro ali v mikrovalovni pečici na majhni temperaturi.
- Mešanico dodamo v kremo in dobro premešamo.
- Kremo sedaj premažemo čez piškotno dno in postavimo na hladno, da se strdi.
- Ko se strdi, pripravimo preliv.
- Kinder čokoladice stopimo skupaj s sladko smetano in prelijemo čez kremo. Znova ohladimo in okrasimo s čokoladicami.