Odlična jed za vsak dan, ko potrebujete nekaj enostavnega, da vas nasiti in pogreje v zimskih dneh.

Sestavine

  • 400 g belega fižol iz konzerve
  • 4 klobase
  • 150 ml olja
  • 2 glavici rdeče čebule
  • 100 g slanine (narezane na trakove)
  • 1 žličica mlete rdeče paprike
  • 1 žličica paradižnikovega koncentrata
  • 2 stroka česna
  • 1 žličica moke
  • 1/2 žličke čilija z morsko soljo (po želji)
  • Sveže mlet črni poper in sol po okusu
  • Sveže sesekljan peteršilj

Postopek

  1. Na segretem olju v ponvi prepražite na drobno sesekljano čebulo, dokler ne postane steklena.
  2. Dodajte na drobno sesekljan česen in pražite še 1–2 minuti, dokler zadiši.
  3. Slanino narežite na trakove in jo dodajte k čebuli in česnu. Pražite, dokler slanina rahlo ne porjavi.
  4. Dodajte žličko paradižnikovega koncentrata in dobro premešajte, da se raztopi in poveže z ostalimi sestavinami.
  5. Dodajte žličko moke in jo rahlo popražite, da dobi zlato barvo. Po potrebi prilijte še malo olja.
  6. Zalijte z vodo (približno 500 ml) in dobro premešajte, da ne ostanejo grudice.
  7. Dodajte fižol iz konzerve (odcejen) in po potrebi še malo vode.
  8. Dodajte sesekljan svež peteršilj, mleto rdečo papriko, čili z morsko soljo, sol in poper po okusu. Kuhajte na srednjem ognju približno 10 minut, da se okusi povežejo.
  9. Klobase narežite na kolobarje in jih dodajte v ponev. Kuhajte še 5–10 minut.
  10. Pripravljeno mešanico graha in klobas prelijte v ognjevarno posodo.
  11. Pečico segrejte na 200 °C in jed pecite približno 30 minut, da se rahlo zapeče in okusi razvijejo.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za enostavno enolončnico pašta fižol, ki je v hipu pripravljena


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Samo 1 % ljudi najde psa na sliki v 8 sekundah
Naslednji članekAli lahko jeste hrano, ki ima ožganine iz zamrzovalnika?