Odlična jed za vsak dan, ko potrebujete nekaj enostavnega, da vas nasiti in pogreje v zimskih dneh.
Sestavine
- 400 g belega fižol iz konzerve
- 4 klobase
- 150 ml olja
- 2 glavici rdeče čebule
- 100 g slanine (narezane na trakove)
- 1 žličica mlete rdeče paprike
- 1 žličica paradižnikovega koncentrata
- 2 stroka česna
- 1 žličica moke
- 1/2 žličke čilija z morsko soljo (po želji)
- Sveže mlet črni poper in sol po okusu
- Sveže sesekljan peteršilj
Postopek
- Na segretem olju v ponvi prepražite na drobno sesekljano čebulo, dokler ne postane steklena.
- Dodajte na drobno sesekljan česen in pražite še 1–2 minuti, dokler zadiši.
- Slanino narežite na trakove in jo dodajte k čebuli in česnu. Pražite, dokler slanina rahlo ne porjavi.
- Dodajte žličko paradižnikovega koncentrata in dobro premešajte, da se raztopi in poveže z ostalimi sestavinami.
- Dodajte žličko moke in jo rahlo popražite, da dobi zlato barvo. Po potrebi prilijte še malo olja.
- Zalijte z vodo (približno 500 ml) in dobro premešajte, da ne ostanejo grudice.
- Dodajte fižol iz konzerve (odcejen) in po potrebi še malo vode.
- Dodajte sesekljan svež peteršilj, mleto rdečo papriko, čili z morsko soljo, sol in poper po okusu. Kuhajte na srednjem ognju približno 10 minut, da se okusi povežejo.
- Klobase narežite na kolobarje in jih dodajte v ponev. Kuhajte še 5–10 minut.
- Pripravljeno mešanico graha in klobas prelijte v ognjevarno posodo.
- Pečico segrejte na 200 °C in jed pecite približno 30 minut, da se rahlo zapeče in okusi razvijejo.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za enostavno enolončnico pašta fižol, ki je v hipu pripravljena
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira