Imate radi zrezke v omaki? Mi jih obožujemo, zato z vami vedno podelimo kakšen nov recept. Ta v nadaljevanju je slasten. Zraven pripravite riž, testenine ali pire krompir in kosilo je narejeno.

Sestavine

  • 1 kg svinjine (pleče, vratovina …)
  • Sol in poper
  • 250 do 300 g čebule
  • olje
  • 1 strok česna
  • 3 žličke gorčice
  • 1 žlica moke.
  • 500 mililitrov tople vode
Recept: Zrezki v gorčični omaki (odlična ideja za kosilo)
Zrezke popečemo v ponvi. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Meso narežemo na zrezke, debeline 1,5 cm, jih prekrijemo s folijo in potolčemo.
  • Po okusu jih solimo in popramo.
  • Nasekljamo čebulo (to enostavno naredite tako).
  • Na ognju v ponvi segrejmo olje in popečemo zrezke (8-10 min).
  • Zrezke odstavimo s ponve, dodamo še malo olja in na njem prepražimo čebulo, ki jo malo posolimo.
  • Ko je že rjava, dodamo česen in počakamo, da zadiši.
  • Dodamo 3 žličke gorčice in premešamo, posujemo z moko in pražimo še 3-4 minute.
  • Zalijemo s 100 ml vode in pražimo dokler voda ne izpari. Dodamo še 100 ml vode in ponovimo postopek.
  • Prilijemo še ostanek vode in dodamo meso.
  • Kuhamo še pokrito s pokrovko 10 – 15 minut.

Video recept

Pripravite tudi:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako doma narediti priboljške za pse iz samo treh sestavin?
Naslednji članekTo je 10 najbolj luksuznih avtomobilov na svetu