Imate radi zrezke v omaki? Mi jih obožujemo, zato z vami vedno podelimo kakšen nov recept. Ta v nadaljevanju je slasten. Zraven pripravite riž, testenine ali pire krompir in kosilo je narejeno.
Sestavine
- 1 kg svinjine (pleče, vratovina …)
- Sol in poper
- 250 do 300 g čebule
- olje
- 1 strok česna
- 3 žličke gorčice
- 1 žlica moke.
- 500 mililitrov tople vode
Postopek
- Meso narežemo na zrezke, debeline 1,5 cm, jih prekrijemo s folijo in potolčemo.
- Po okusu jih solimo in popramo.
- Nasekljamo čebulo (to enostavno naredite tako).
- Na ognju v ponvi segrejmo olje in popečemo zrezke (8-10 min).
- Zrezke odstavimo s ponve, dodamo še malo olja in na njem prepražimo čebulo, ki jo malo posolimo.
- Ko je že rjava, dodamo česen in počakamo, da zadiši.
- Dodamo 3 žličke gorčice in premešamo, posujemo z moko in pražimo še 3-4 minute.
- Zalijemo s 100 ml vode in pražimo dokler voda ne izpari. Dodamo še 100 ml vode in ponovimo postopek.
- Prilijemo še ostanek vode in dodamo meso.
- Kuhamo še pokrito s pokrovko 10 – 15 minut.
Video recept
Pripravite tudi:
- Recept: Slastno meso v omaki, odlična ideja za kosilo
- Recept: Mesne kroglice v kremni omaki
- Recept: Piščančje prsi v omaki (tako okusne omake še niste jedli)