Poleti se vrtovi bohotijo s svežo zelenjavo in škoda bi bilo, če je ne bi nekaj prihranili za zimo. Pripravite okusno vloženo solato, v kateri boste lahko uživali tudi, ko bo vaš vrt počival.
Sestavine
- kumare
- čebula
- korenje
- paprika
- paradižnik
- česen
- alkoholni kis 9%
- olje 150 ml
- sol
- sladkor
Postopek
- Narezana zelenjava: kumare, čebula, korenje, česen, paradižnik.
- Zelenjavo prelijemo s 150 ml olja in 1,5 žlice soli.
- Premešamo in pustimo stati 45 minut, da zelenjava spusti sok.
- Po 45 minutah napolnimo kozarec z zelenjavo do vrha in prelijemo s sokom iz posode .
- Kozarce zapremo in pustimo vreti 40 minut, da se pasterizirajo.
- Po 45 minutah damo v kozarec 1 žlico sladkorja in 1 žlico alkoholnega kisa, ter dobro zapremo.
- Pustimo, da se postopoma ohladi in hranimo na hladnem in temnem mestu.
- In to je vse, solata bo ostala sveža in okusna celo zimo.