Poleti se vrtovi bohotijo s svežo zelenjavo in škoda bi bilo, če je ne bi nekaj prihranili za zimo. Pripravite okusno vloženo solato, v kateri boste lahko uživali tudi, ko bo vaš vrt počival.

Sestavine

  • kumare
  • čebula
  • korenje
  • paprika
  • paradižnik
  • česen
  • alkoholni kis 9%
  • olje 150 ml
  • sol
  • sladkor

Postopek

  • Narezana zelenjava: kumare, čebula, korenje, česen, paradižnik.
  • Zelenjavo prelijemo s 150 ml olja in 1,5 žlice soli.
  • Premešamo in pustimo stati 45 minut, da zelenjava spusti sok.
  • Po 45 minutah napolnimo kozarec z zelenjavo do vrha in prelijemo s sokom iz posode .
  • Kozarce zapremo in pustimo vreti 40 minut, da se pasterizirajo.
  • Po 45 minutah damo v kozarec 1 žlico sladkorja in 1 žlico alkoholnega kisa, ter dobro zapremo.
  • Pustimo, da se postopoma ohladi in hranimo na hladnem in temnem mestu.
  • In to je vse, solata bo ostala sveža in okusna celo zimo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Zrezki z gobami mehki kot maslo
Naslednji članekVodna kreša je pravi rastlinski rudnik mineralov: Vsa starodavna ljudstva so jo oboževala in uporabljala