To hitro in okusno božično drevo iz listnatega testa je popoln prigrizek za praznične dni. Preprosta priprava in čudovit videz bosta zagotovo navdušila vse goste.
Sestavine
- 2 roli listnatega testa
- 220 g kuhane šunke
- 2 rumenjaka za premaz
Postopek
- Na delovno površino razvaljajte prvo rolo listnatega testa.
- Na sredino položite kuhano šunko in jo razporedite v obliki božičnega drevesa.
- Drugo rolo listnatega testa položite čez šunko in jo dobro pritisnite po robovih, da se plasti povežejo.
- Z nožem izrežite obliko božičnega drevesa od vrha do spodnjega dela, vključno s stranmi in osnovo.
- Na desni in levi strani drevesa zarežite trakove (vejice), tako da v sredini ostane 1–2 cm širok pas, ki ne bo odrezan.
- Nadaljujte z rezanjem vejic vse do spodnjega dela drevesa.
- Vsako vejico nežno zavrtite, da ustvarite spiralo.
- Celotno drevo premažite s stepenim rumenjakom za zlato rjavo skorjo.
- Drevo previdno prestavite na pekač, obložen s papirjem za peko.
- Pecite v predhodno segreti pečici pri 200 °C približno 30 minut, dokler ni zlato rjavo in hrustljavo.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Kako narediti narezek v obliki božičnega drevesa?
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira