Krompir je res nepogrešljiva sestavina v kuhinji. Že samo z njim, kot glavno sestavino, lahko naredite toliko okusnih jedi, da česa drugega skoraj ne potrebujete.
Sestavine
- 1 kg krompirja, olupljenega in narezanega na približno 2,5 cm kose
- 50 g (približno 3 žlice) masla, stopljenega
- 15 g (1 žlica) pražene čebule
- 30 g (2 žlici) suhega peteršilja
- 120 ml (približno 1/2 skodelice) jogurtovega preliva
- 5 rezin kuhane slanine, narezane na majhne koščke
- 350 gl (približno 1-1/2 skodelice) naribanega čedarja
- 2 sesekljani zeleni čebuli
- Sol in poper, po okusu
Postopek
- Pečico segrejte na 200 stopinj.
- Krompir dajte v pekač skupaj z maslom, praženo čebulo, posušenim peteršiljem, soljo in poprom.
- Premešajte, da se sestavine združijo, pokrijte z aluminijasto folijo in postavite v pečico za 30 minut.
- Po 30 minutah odstranite folijo, krompir malo premešajte in ga nepokritega postavite nazaj v pečico za dodatnih 30 minut. Ne pozabite premešati na polovici zadnjih 30 minut.
- Krompir vzemite iz pečice, prelijte s prelivom, nato po njem potresite slanino in sir.
- Postavite nazaj v pečico za 5 do 6 minut ali dokler se sir popolnoma ne stopi.
- Odstranite iz pečice, po vrhu raztresite zeleno čebulo in takoj postrezite!