Jabolčno-jogurtova pita je enostavna, hitra in okusna. Ta recept ponuja popolno kombinacijo kremastega jogurta, sočnih jabolk in hrustljavega testa za pito. Je idealna poslastica za vsako priložnost in brez nje ni prave jeseni.

Sestavine

  • 250 g pšenične moke
  • 1 žlička suhega kvasa ali pecilnega praška
  • Ščepec soli
  • 90 g hladnega masla, narezanega na kocke
  • 3 jabolka (približno 600 g), olupljena in narezana
  • 3 žlice limoninega soka
  • Za testo pite 40 g sladkorja, za jabolka pa 40 g sladkorja
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 2 beljaka
  • 40 g sladkorja
  • 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja ali vanilijeve esence (neobvezno)
  • 30 g koruznega škroba
  • 400 g naravnega jogurta
  • Sladkor v prahu za serviranje

Postopek

  1. V posodi zmešamo pšenično moko, kvas, sol in hladno maslo. Delajte s čistimi rokami, dokler ne nastane drobtinasto testo. Tretjino testa potisnemo na stran za dekoracijo, preostanek pa vtisnemo v pripravljen model.
  2. Karamelizirana jabolka pripravimo tako, da jih v ponvi zmešamo z limoninim sokom, sladkorjem in cimetom. Na zmernem ognju pražimo toliko časa, da se jabolka zmehčajo in karamelizirajo. Položite jih na testo za pito v modelu.
  3. Beljake stepemo s sladkorjem do mehkega snega. Dodajte koruzni škrob in jogurt ter dobro premešajte. Prelijemo čez jabolčno plast v modelu.
  4. Na vrh jogurtove kreme potresemo prihranjeno testo z drobtinami. Pito pečemo v predhodno ogreti pečici na 170 stopinj Celzija 45 minut oziroma dokler ni pečena.
  5. Pustite, da se pita ohladi in jo odstranite iz modela. Po vrhu potresemo sladkor v prahu in postrežemo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekDemenco je mogoče preprečiti in odložiti na več preprostih načinov
Naslednji članekHrana, ki jo lahko jemo pozno zvečer, ne da bi se zredili