To je recept za najboljše cimetove rolice na svetu. Velike, puhaste, mehke in božanske. Ko poskusite ta recept, jih boste pripravljali le še po njemu. Ta recept ne zahteva ogromno sestavin, zahteva pa ljubezen, potrpljenje, natančnost in predanost, zato upoštevajte recept in delajte po navodilih.

Sestavine

Za testo:

    • 3/4 skodelice toplega mleka (polnomastno mleko)
    • 2,5 čajne žličke kvasa v prahu
    • 1/4 skodelice sladkorja
    • 1 jajce in 1 rumenjak
    • 1/4 skodelice stopljenega masla
    • 3 skodelice moke
    • 3/4 čajne žličke soli

Za nadev:

    • 2/3 skodelice rjavega sladkorja
    • 1,5 žlice mletega cimeta
    • 1/4  skodelice masla

Za glazuro:

  • 100 g  kremnega sira
  • 3 žlice zmehčanega masla
  • 3/4 skodelice sladkorja v prahu
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta

Postopek

Testo: Mleko segrejte na približno 40 stopinj. To naredimo tako, da mleko postavimo v posodo za mikrovalovno pečico in ga v mikrovalovni pečici pogrevamo 40-45 sekund. Morala bi biti kot topla voda za kopanje. Toplo mleko prenesite v posodo električnega mešalnika in po vrhu potresite kvas. Dodajte sladkor, jajce, rumenjak in stopljeno maslo. Mešajte, dokler se sestavine dobro ne povežejo. Nato z leseno žlico vmešajte moko in sol, dokler se ne začne oblikovati testo.

Testo gnetite pri srednji hitrosti 8 minut. Testo se mora oblikovati v lepo kroglico in biti rahlo lepljivo. Če je preveč lepljivo (kar pomeni, da se lepi na dno mešalnika, dodajte 2 žlici moke več.) Če nimate električnega mešalnika, lahko z rokami gnetete testo 8-10 minut na dobro pomokani površini.

Prenesite kroglico testa v dobro naoljeno posodo, pokrijte s plastično folijo in toplo brisačo. Pustite, da testo vzhaja 1 uro do 1,5 ure ali dokler se velikost ne podvoji. To lahko traja več ali manj, odvisno od vlažnosti in temperature v vašem domu. Ko se testo podvoji, ga prenesite na dobro pomokano površino in razvaljajte v pravokotnik.

Nadev: Po testu namažete zmehčano maslo, na skrajni strani testa pa pustite rob. V manjši skledi zmešajte rjavi sladkor in cimet. Z rokami potresete zmes po maslu, nato pa zmes rjavega sladkorja vtrete v maslo.

Tesno zvijete testo, začnete z ožje strani. Konce testa boste verjetno morali odrezati približno centimeter, saj konci ne bodo tako polni cimetovega sladkorja, kot bi si želeli. Z nazobčanim nožem ali nitko razrežite na 2,5 cm dele. Morali bi dobiti 9 velikih kosov.

Peka: Cimetove rolice položite v namaščen pravokotni pekač ali okrogel pekač. (Priporočamo tudi, da pekač obložite s pergamentnim papirjem, če kakšen nadev izteče.) Pokrijte s plastično folijo in toplo brisačo in pustite, da vzhaja še 30 – 45 minut.

Pečico segrejte na 180 stopinj. Odstranite plastično folijo in brisačo ter pecite cimetove zvitke 20-25 minut oziroma toliko časa, da so robovi rahlo zlato rjavi. Pustite jih, da se ohladijo 5-10 minut, preden jih prelijete s kremnim prelivom.

Glazura:  V skledi električnega mešalnika združite kremni sir, maslo, sladkor v prahu in vanilijev ekstrakt. Stepajte do gladkega in penastega. Namažete po cimetovih rolicah in takoj postrezite.

NE SPREGLEJTE: Recept: Čokoladni muffini z Nutello (osveženo 2021)

Prejšnji članekRačunalnik je zmrznil, kaj pa zdaj? 5+ potencialnih težav in rešitev
Naslednji članekKako si pomagati ob stiku s solzivcem?