Prišel je tisti čas v letu, ko vsi navdušeno pečemo piškote. Letos pripravite takšne, ki vam jih bodo vsi zavidali.
Sestavine
- 100 g mehkega masla
- 80 g sladkorja v prahu
- 1 jajce
- 180 g moke (dodajajte postopoma, ne vse naenkrat)
- 50 g škroba
- 5 g pakiranja vanilina
- 200 g barvnih bonbonov
- poljuben namaz – čokoladni ali marmelada
Priprava testa
- V posodi za mešanje zmešajte mehko maslo in sladkor v prahu. Mešajte, dokler ni gladka in kremasta.
- Mešanici dodajte jajce in nadaljujte z mešanjem, dokler ni dobro vmešano.
- Mešanici med nenehnim mešanjem postopoma dodajte moko. Pomembno je, da moko dodajate nadzorovano in ne vse naenkrat.
- Nato v mešanico dodajte škrob in vanilin. Mešajte toliko časa, da se vse sestavine dobro povežejo.
- Ko je testo pripravljeno, ga za 30 minut ohladite. To bo pomagalo, da se bo testo strdilo in ga bo lažje oblikovati.
Peka piškotov
- Pečico segrejte 180 stopinj Celzija.
- Pekač obložite s peki papirjem, da se piškoti ne sprimejo.
- Testo vzemite iz hladilnika in ga na pomokani površini razvaljajte na želeno debelino.
- Iz razvaljanega testa z modelčki za piškote izrežite oblike in jih preložite na pripravljen pekač.
- Piškote potresite s kristalnim sladkorjem za dodatno sladkobo in kanček iskrice.
- Pekač postavite v ogreto pečico in piškote pecite pri 180 stopinjah 15 minut oziroma toliko časa, da zlato porjavijo.
- Po 15 minutah vzemite pladenj iz pečice in piškote obrnite na glavo ter v del z luknjo dajte nekaj bonbonov. Pekač vrnite v pečico in pecite še 5 minut.
- Tako bodo piškoti dobili prozoren videz, ki spominja na steklo.
- Ko so piškoti popolnoma pečeni, pekač vzemite iz pečice in pustite, da se piškoti popolnoma ohladijo.
- Skupaj jih zlepite s poljubnim namazom – čokoladnim ali marmelado.