Prišel je tisti čas v letu, ko vsi navdušeno pečemo piškote. Letos pripravite takšne, ki vam jih bodo vsi zavidali.

Sestavine

  • 100 g mehkega masla
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 180 g moke (dodajajte postopoma, ne vse naenkrat)
  • 50 g škroba
  • 5 g pakiranja vanilina
  • 200 g barvnih bonbonov
  • poljuben namaz – čokoladni ali marmelada

Priprava testa

  1. V posodi za mešanje zmešajte mehko maslo in sladkor v prahu. Mešajte, dokler ni gladka in kremasta.
  2. Mešanici dodajte jajce in nadaljujte z mešanjem, dokler ni dobro vmešano.
  3. Mešanici med nenehnim mešanjem postopoma dodajte moko. Pomembno je, da moko dodajate nadzorovano in ne vse naenkrat.
  4. Nato v mešanico dodajte škrob in vanilin. Mešajte toliko časa, da se vse sestavine dobro povežejo.
  5. Ko je testo pripravljeno, ga za 30 minut ohladite. To bo pomagalo, da se bo testo strdilo in ga bo lažje oblikovati.

Peka piškotov

  1. Pečico segrejte 180 stopinj Celzija.
  2. Pekač obložite s peki papirjem, da se piškoti ne sprimejo.
  3. Testo vzemite iz hladilnika in ga na pomokani površini razvaljajte na želeno debelino.
  4. Iz razvaljanega testa z modelčki za piškote izrežite oblike in jih preložite na pripravljen pekač.
  5. Piškote potresite s kristalnim sladkorjem za dodatno sladkobo in kanček iskrice.
  6. Pekač postavite v ogreto pečico in piškote pecite pri 180 stopinjah 15 minut oziroma toliko časa, da zlato porjavijo.
  7. Po 15 minutah vzemite pladenj iz pečice in piškote obrnite na glavo ter v del z luknjo dajte nekaj bonbonov. Pekač vrnite v pečico in pecite še 5 minut.
  8. Tako bodo piškoti dobili prozoren videz, ki spominja na steklo.
  9. Ko so piškoti popolnoma pečeni, pekač vzemite iz pečice in pustite, da se piškoti popolnoma ohladijo.
  10. Skupaj jih zlepite s poljubnim namazom – čokoladnim ali marmelado.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTudi teh živil ne bi smeli kuhati v mikrovalovni pečici, zaradi vaše varnosti
Naslednji članekOptična iluzija: Ali lahko najdete skrito številko v 8 sekundah?