Tisti čas v letu je, ko že razmišljamo, kaj bomo v decembru pekli. Priporočamo te slastne piškote, ki so brez moke in primerni tudi za ljudi, ki ne prenesejo glutena.
Sestavine
- 250 gramov mandljev
- 50 gramov sladkorja
- 2 srednji jajci
- čajna žlička cimeta
- 1 žlica nesladkanega kakava
- 8 g pecilnega praška
- sladkor v prahu
- orehi
Postopek
- V blenderju zdrobimo mandlje.
- Dodamo sladkor, cimet in še enkrat premešamo.
- Pripravimo posodo, v katero vsujemo mešanico.
- Dodamo pecilni prašek in kakav, premešamo, da se sestavine razporedijo.
- Dodamo jajca in jih vmešamo z lopatko, da dobimo fino zmes.
- Iz mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu z vseh strani.
- Položimo na pekač, obložen s peki papirjem.
- Na vrh vsake kroglice damo polovico orehovega jedrca.
- Pečemo v pečici, ki smo jo ogreli na 180 stopinj, približno 15 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira