To je odličen recept za kremasto pecivo z bogatim nadevom in čokoladno glazuro, ki bo navdušilo vse ljubitelje sladkih pregreh.

Sestavine

Sestavine za nadev:

  • 600 ml mleka
  • 100 g moke
  • 2 zavitka vanilijevega sladkorja
  • 12 rumenjakov
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 200 g masla

Sestavine za biskvit:

  • 12 beljakov
  • 100 g sladkorja
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 200 g čokolade v prahu
  • 100 g moke
  • 100 g mletih orehov
  • 6 g pecilnega praška

Sestavine za glazuro:

  • 180 g čokolade za kuhanje
  • 80 g masla
  • 4 žlice mleka

Postopek

  1. 600 ml mleka razdelite na dva enaka dela.
  2. V en del mleka dodajte moko, vanilijev sladkor, rumenjake in maso dobro premešajte.
  3. Drugi del mleka zavrite, nato vanj vlijte prej pripravljeno maso in med stalnim mešanjem na nizki temperaturi kuhajte, dokler se zmes ne zgosti. Nato pustite, da se ohladi.
  4. Posebej stepite beljake, sladkor in sladkor v prahu, dokler ne nastane čvrst sneg.
  5. Dodajte čokolado v prahu, moko, mlete orehe in pecilni prašek ter vse sestavine ročno premešajte, dokler ne dobite enakomerne mase.
  6. Zmes razdelite na dva dela.
  7. En del zmesi vlijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite v predhodno ogreti pečici 10-15 minut na 180 °C.
  8. Postopek ponovite z drugim delom zmesi.
  9. Vsak pečen biskvit prerežite na dva enaka dela, tako da dobite štiri plasti biskvita.
  10. Ko se kuhan nadev ohladi, stepite sladkor v prahu in maslo, nato pa ju dodajte v ohlajeno kremo in dobro premešajte.
  11. Pripravljeno kremo razdelite na štiri dele in vsak kos biskvita premažite z enim delom kreme, plasti nalagajte drugo na drugo.
  12. Na nizki temperaturi stopite čokolado, maslo in mleko, dokler ne dobite gladke zmesi.
  13. Čokoladno glazuro prelijte po torti in jo enakomerno razporedite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPo koliko časa je treba zamenjati zobno ščetko?
Naslednji članekOptična iluzija: Če na sliki vidite čredo ovc, ste izjemen opazovalec