Tisti, ki uporabljate cvrtnik na vroč zrak, veste, da v njem lahko pripravite skoraj vse. Tudi kruh.

Sestavine

  • 1 celo jajce
  • 3 žlice sladkorja – 40 g
  • 2 žlički instant kvasa – 6 g
  • 1 skodelica svežega mleka – 240 ml
  • četrt skodelice olja (poljubno jedilno olje)
  • 3 skodelice večnamenske moke – 400 g
  • 1/2 žličke soli – 3 g

Postopek

  1. Iz sestavin pripravite testo.
  2. V skledo dajte jajce, sladkor, kvas, mlačno mleko in premešajte, dokler se sladkor ne raztopi.
  3. Prilijte olje in dodajte mleko in sol.
  4. Premešajte, dokler ne dobite gladkega testa.
  5. Naoljite delovno površino in testo pregnetite (približno 5 minut).
  6. Testo večkrat prepognite in raztegnite.
  7. Oblikujte kroglo in pustite, da testo vzhaja, dokler se ne podvoji.
  8. Ko je testo vzhajano, ga oblikujte v manjše kroglice.
  9. Košaro cvrtnika naoljite in vanj nadevajte testo.
  10. Pustite, da počiva še 20 minut.
  11. Premažite z rumenjakom in dajte v cvrtnik za 10 minut na 130 stopinj.
  12. Na polovici pečenja lahko kruh obrnete, da se enakomerno speče na obeh straneh.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Samo ljudje z detektivskim nosom bodo našli skritega ujetnika v 15 sekundah
Naslednji članekČe boste upoštevali te nasvete, vam bo krhko testo za pito vedno uspelo