Kljub temu, da smo navajeni kruh kupovati v pekarni ali trgovini, smo vsakič veseli, ko se po hiši razširi vonj po pečenem svežem domačem kruhu. Recept, ki vam ga predajamo, zahteva malo truda in okus kruha bo upravičil čas, ki ste ga porabili za pripravo.

Kruh, Polnozrnat kruh iz lonca: Ko ga boste poskusili, ne boste več hodili v trgovino

Sestavine

  • 400 g polnozrnate moke
  • 200 g bele moke
  • vrečka suhega kvasa
  • 450 ml vode
  • čajna žlička sladkorja
  • čajna žlička soli

Postopek

  • Zmešajte vse suhe sestavine – obe vrsti moke, suhi kvas, sladkor in sol, nato dodajte vodo in vse skupaj zmešajte z mešalnikom.
  • Testo prestavite na pomokano delovno površino, ga dobro pregnetite z rokami, nato pa pokrijte z bombažno krpo in pustite vzhajati eno uro.
  • Po eni uri pregnetite testo, ga prestavite v skledo in pustite počivati ​​še 40 minut.
  • Pekač, v katerem boste pekli kruh, postavite v pečico, jo segrejte na 200 stopinj, nato pa ga vzemite iz pečice. Testo prestavite na peki papir, nato pa ga skupaj s papirjem previdno spustite v pekač tako, da konci peki papirja štrlijo čez robove.
  • Kruh pokrijte in tako pecite 20 minut, potem pa še 20 minut brez pokrova.

PRIPRAVITE TUDI: Recept: Beljakovinski kruh z lečo (odličen in brez glutena)


Zadnji prispevki

Prejšnji članek6 živil, ki jih ljudje z visokim krvnim sladkorjem morajo jesti vsak dan
Naslednji članekRecept: Domača BBQ omaka (omaka za žar)