Jesen je tukaj in z njo je prišel tudi kostanj. Odličen plod, ki si ga lahko privoščimo v jedeh ali kar samega. Navadno se peče zunaj, na odprtem ognju, a če te možnosti nimate, ga lahko pripravite v pečici, v mikrovalovni pečici ali kar v ponvi.

Priprava kostanja v ponvi

Vzemite 500 gramov kostanja in jih z nožem zarežite, da med peko ne počijo.
Nato kostanj dobro operemo s hladno vodo, da odstranimo razne ostanke in prah.

Kostanj damo v ponev in dodamo majhen kozarec vode (približno 50 ml), da začnemo kuhati. Ponev pokrijemo in postavimo na srednji ogenj. Kuhajte 10 minut. Po 5 minutah dodajte še en kozarec vode (približno 50 ml). Za prijeten okus dodajte sol. Pustite, da se kostanj kuha še nekaj dodatnih minut, dokler ni mehak in okusen.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Domači mesni burek – za prvovrstno uživanje v okusih
Naslednji članekTo je pijača, ki pomaga pri težavah s smrčanjem