Jesen je tukaj in z njo je prišel tudi kostanj. Odličen plod, ki si ga lahko privoščimo v jedeh ali kar samega. Navadno se peče zunaj, na odprtem ognju, a če te možnosti nimate, ga lahko pripravite v pečici, v mikrovalovni pečici ali kar v ponvi.
Priprava kostanja v ponvi
Vzemite 500 gramov kostanja in jih z nožem zarežite, da med peko ne počijo.
Nato kostanj dobro operemo s hladno vodo, da odstranimo razne ostanke in prah.
Kostanj damo v ponev in dodamo majhen kozarec vode (približno 50 ml), da začnemo kuhati. Ponev pokrijemo in postavimo na srednji ogenj. Kuhajte 10 minut. Po 5 minutah dodajte še en kozarec vode (približno 50 ml). Za prijeten okus dodajte sol. Pustite, da se kostanj kuha še nekaj dodatnih minut, dokler ni mehak in okusen.
Zadnji prispevki
- To se zgodi s telesom, če pogosto jeste zeleno solato
- Odpoklic priljubljenega izdelka, ki bo v teh dneh res pogosto na krožniku
- Recept za okusno pecivo s pomarančo – brez jajc in mleka
- Optična iluzija: Ali lahko najdete magnet v 12 sekundah?
- Recept za piščanca z gorgonzolo in papriko, okusno kosilo za vsakdan
- Olja nikoli ne bi smeli hraniti na tem mestu v kuhinji, čeprav pogosto ga