Mesni burek je čudovita jed, v kateri uživamo skoraj vsi prebivalci Balkana. Je odličen za hitro kosilo ali za večerjo – zraven pa se lepo poda navadni jogurt, če je domač, še toliko bolje.
Sestavine
- Za testo:
- 500 g večnamenske moke
- 8 g soli
- 20 g olja
- 270 g mlačne vode
- Za premaz:
- 40 g olja (za testo)
- 120 g olja (za plasti)
- Za nadev:
- 500 g mletega mesa
- 200 g čebule (sesekljane)
- 5 g soli (1 čajna žlička)
- 2 g popra (pol žličke)
Postopek
- Zmešajte večnamensko moko in sol.
- S krožnimi gibi postopoma dodajamo mlačno vodo in olje.
- Testo gnetite, dokler ne nastane gladka krogla.
- Pustimo počivati 15 minut.
- Testo razdelimo na dva enaka dela in oblikujemo kroglice.
- Pokrijemo in pustimo počivati na sobni temperaturi vsaj 1,5 ure.
- Na pomokani površini začnemo testo raztegovati s hrbtno stranjo rok.
- Postopoma ga raztegnite okoli mize, tako da postane tanek in prozoren.
- Odebeljene konce odrežite.
- Vsako plast premažite z oljem in pustite počivati.
- Mesni nadev enakomerno položite na en konec in ga prepognite.
- Postopek ponovite z drugo plastjo.
- Pečico segrejte na 250°C.
- Pečemo 20-22 minut, po 15 minutah obrnemo, da se enakomerno zapeče.
- Pekač premaknite na nižjo rešetko proti koncu, da zagotovite temeljito pečenje, zlasti na dnu.
- Ko je zlato zlato pečen, vzemite iz pečice in pustite, da se nekoliko ohladi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56
- Če boste na teraso ali balkon posadili te rastline, boste odgnali sršene in ose
- Pizza rolice, pečene v cvrtniku na vroč zrak