To pecivo smo včasih pogosteje pripravljali. Sestavine so dostopne vsem, dokupite kakšno malenkost, ki manjka in na koncu imate na mizi izdatno in poceni pecivo, ki je okusno in zelo lepo na pogled.

Sestavine

Biskvit:

  • 200 ml vode
  • 6 žlic sladkorja (100 g)
  • 8 žlic moke (150 g)
  • 70 g mletih piškotov (6 žlic)
  • 3 žlice marmelade
  • 2 žlici olja
  • 1 čajna žlička sode bikarbone

Krema – oranžna:

  • 1 liter pomarančnega soka
  • 6 žlic sladkorja
  • 3 pudingi z okusom vanilje, 120 g
  • sok in lupina 1 pomaranče (neobvezno)

Krema – bela:

  • 1 liter mleka
  • 150 g škroba
  • 7 žlic sladkorja
  • 200 g margarine
  • 50 g sladkorja v prahu

Glazura:

  • 200 g smetane
  • 4 žlice olja
  • Temna čokolada

In še:

  • 150 g petit piškotov

Postopek

  1. Pripravimo biskvit in takoj prižgemo pečico, da se segreje na 180 stopinj, ker bomo zelo hitro gotovi.
  2. Topli vodi dodamo sladkor in marmelado. Uporabimo toplo vodo, da se sladkor in marmelada začneta raztapljati.
  3. Nato dodamo olje, moko in piškote ter na koncu dodamo sodo bikarbono in vse skupaj mešamo toliko časa, da se popolnoma poveže.
  4. Pekač velikosti 35 x 25 cm namažemo z oljem, potresemo z moko, nato moko razporedimo po pekaču, odvečno odstranimo.
  5. Celotno zmes vlijemo v pekač, poravnamo in pečemo 20 minut.
  6. Nato skuhamo beli nadev.
  7. V lonec nalijemo 800 ml mleka in postavimo na ogenj, da zavre.
  8. V veliki skledi zmešamo sladkor, škrob in 200 ml mleka.
  9. Ko mleko zavre, ga prelijemo s škrobno mešanico in premešamo.
  10. Vse pristavimo na ogenj, da se nadev skuha.
  11. Ko se vse zgosti in kuhamo na srednjem ognju, odstavimo, preložimo v drugo posodo, da se ohladi. Pred hlajenjem pokrijemo z vrečko ali folijo, da se skorja ne sprime in pustimo na sobni temperaturi. Če se vam mudi, lahko še mlačen nadev postavite v hladilnik.
  12. Nato naredimo pomarančni del.
  13. V manjšo posodo damo puding, sladkor in približno 200 ml soka.
  14. Mešamo, da ni grudic.
  15. Preostanek soka, lupinico in sok ene pomaranče vlijemo v lonec in postavimo na ogenj, da zavre.
  16. V vreli sok zakuhamo puding in na zmernem ognju mešamo toliko časa, da se zgosti.
  17. Zgoščen nadev prelijemo na biskvit, ga enakomerno razporedimo, nato pa na vroč nadev takoj položimo vrsto petit piškotov.
  18. Vroč nadev bo petit piškote zmehčal.
  19. Vse pustimo, da se ohladi.
  20. Stepemo margarino in sladkor v prahu. Ohlajen škrobni puding stepemo.
  21. Margarini večkrat dodamo škrobni puding in vse skupaj premešamo.
  22. Čokolado raztopimo z oljem in pustimo, da se ohladi.
  23. Celotno dobljeno kremo premažemo po petit piškotih in zgladimo.
  24. Nadev premažemo s čokoladno glazuro.
  25. Cel pladenj stresemo od leve proti desni, da se glazura lepo poravna.
  26. Lambada pecivo dobro ohladimo in postrežemo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako pobarvati velikonočna jajca z jedilnimi barvami in rižem
Naslednji članekTa nenavaden znak nakazuje, da ženskam primanjkuje vitamina D