Sekljanje čebule brez solz je mogoče doseči z nekaj preprostimi triki, ki smo jih opisali v nadaljevanju. Nič več solznih oči!

Zamrzovanje čebule

Olupljeno čebulo za nekaj minut postavite v zamrzovalnik, preden jo sesekljate. Nizka temperatura upočasni sproščanje dražečih snovi, kar zmanjša solzenje.

To so triki, s katerimi boste preprečili solzenje med sekljanjem čebule

Hladna vodna kopel

Potopite čebulo v hladno vodo pred sekljanjem. To lahko zmanjša količino sproščenih kemikalij, ki povzročajo draženje oči. Čeprav je manj učinkovito kot zamrzovanje, vseeno pomaga.

Oster nož

Uporaba zelo ostrega noža zmanjšuje poškodbe celične strukture čebule, zaradi česar se sprosti manj dražečih aminokislin.

Te preproste metode vam lahko olajšajo pripravo jedi in vam omogočijo, da se izognete nepotrebnemu solzenju med kuhanjem!


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za orehovo pecivo, ki se fino reže na koščke
Naslednji članekOptična iluzija: Le ljudje z izjemnim IQ-jem bodo v 10 sekundah našli golf palico