Okusen recept za nežna jajca v bogati masleni česnovi omaki. Ta jed je odlična za zajtrk, brunch ali celo lahko večerjo.
Sestavine
Za jajčno zmes:
- 8 jajc
- ¼ žličke soli
- ¼ žličke mletega črnega popra
- ¼ žličke čilijevih kosmičev
Za masleno česnovo omako:
- 7–8 strokov česna, drobno sesekljanih (2 žlički)
- ½ žličke soli
- ½ žličke mletega črnega popra
- 1 žlička čilijevih kosmičev
- 1½ žličke koruznega škroba
- ¾ žličke italijanskih začimb
- ¾ skodelice (180 ml) mleka
- 2–3 žlice drobno sesekljanega peteršilja
Dodatno:
- 2 žlički olja
- 5 žlic (50 g) masla
Postopek
- Jajca ubijemo v skledo, dodamo sol, poper in čilijeve kosmiče ter dobro premešamo z metlico.
- Česen in peteršilj drobno sesekljamo in pustimo ob strani.
- V ponvi segrejemo 1 žličko olja in dodamo 2 žlici masla na nizkem ognju.
- Vlijemo jajčno zmes in pustimo 1 minuto, da se začne strjevati. Ne mešamo takoj!
- Po minuti počasi in previdno mešamo, da nastanejo večji koščki jajc, podobno kot pri umešanih jajcih, vendar ne preveč drobni.
- Kuhamo 2–3 minute, nato jih odstranimo s ponve na krožnik.
- V isto ponev dodamo še 1 žličko olja in 3 žlice masla ter segrejemo na srednje nizki temperaturi.
- Dodamo sesekljan česen in pražimo 1–2 minuti, da postane zlato rjav in aromatičen.
- Dodamo poper, čilijeve kosmiče in italijanske začimbe ter premešamo.
- Zmanjšamo ogenj in vmešamo koruzni škrob. Na nizkem ognju mešamo 1 minuto, da ne nastanejo grudice.
- Počasi vlijemo mleko in dodamo sol. Mešamo in kuhamo 1–2 minuti, dokler se omaka ne zgosti.
- Kuhana jajca vrnemo v ponev z omako in nežno premešamo, da se povežejo z omako.
Potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo toplo.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za ocvrta polnjena jajca, odlična za velikonočno pojedino
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku