Okusen recept za nežna jajca v bogati masleni česnovi omaki. Ta jed je odlična za zajtrk, brunch ali celo lahko večerjo.

Sestavine

Za jajčno zmes:

  • 8 jajc
  • ¼ žličke soli
  • ¼ žličke mletega črnega popra
  • ¼ žličke čilijevih kosmičev

Za masleno česnovo omako:

  • 7–8 strokov česna, drobno sesekljanih (2 žlički)
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke mletega črnega popra
  • 1 žlička čilijevih kosmičev
  • 1½ žličke koruznega škroba
  • ¾ žličke italijanskih začimb
  • ¾ skodelice (180 ml) mleka
  • 2–3 žlice drobno sesekljanega peteršilja

Dodatno:

  • 2 žlički olja
  • 5 žlic (50 g) masla

Postopek

  1. Jajca ubijemo v skledo, dodamo sol, poper in čilijeve kosmiče ter dobro premešamo z metlico.
  2. Česen in peteršilj drobno sesekljamo in pustimo ob strani.
  3. V ponvi segrejemo 1 žličko olja in dodamo 2 žlici masla na nizkem ognju.
  4. Vlijemo jajčno zmes in pustimo 1 minuto, da se začne strjevati. Ne mešamo takoj!
  5. Po minuti počasi in previdno mešamo, da nastanejo večji koščki jajc, podobno kot pri umešanih jajcih, vendar ne preveč drobni.
  6. Kuhamo 2–3 minute, nato jih odstranimo s ponve na krožnik.
  7. V isto ponev dodamo še 1 žličko olja in 3 žlice masla ter segrejemo na srednje nizki temperaturi.
  8. Dodamo sesekljan česen in pražimo 1–2 minuti, da postane zlato rjav in aromatičen.
  9. Dodamo poper, čilijeve kosmiče in italijanske začimbe ter premešamo.
  10. Zmanjšamo ogenj in vmešamo koruzni škrob. Na nizkem ognju mešamo 1 minuto, da ne nastanejo grudice.
  11. Počasi vlijemo mleko in dodamo sol. Mešamo in kuhamo 1–2 minuti, dokler se omaka ne zgosti.
  12. Kuhana jajca vrnemo v ponev z omako in nežno premešamo, da se povežejo z omako.
    Potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo toplo.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za ocvrta polnjena jajca, odlična za velikonočno pojedino

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na sliki se skrivajo vrtnice, jih lahko najdete? Le izjemnim uspe
Naslednji članekVaše nogavice bodo po uporabi teh 2 sestavin bele kot sneg