Če vam po zabavi ostane odprto vino, vam ni treba skrbeti. Obstajajo praktični načini za uporabo tega vina, ne da bi morali hraniti več napol praznih steklenic ali jih zavreči.
Kis
Uporabite ga za izdelavo domačega vinskega kisa. Vino prelijte v steriliziran kozarec in dodajte vinski kis v razmerju 3:1. Kozarec pokrijte z gazo in jo pritrdite z gumico. Kozarec postavite v hladen in suh prostor, kot je shramba, za približno mesec dni. Po tem času bo vino fermentiralo v kis, ki ga lahko uporabite za solatne prelive in marinade.
Sladki sirup
Najprej stehtajte vino, nato ga prelijte v ponev in dodajte petino njegove teže v sladkorju. Sirup kuhajte na srednje nizkem ognju, dokler se ne zgosti. Ta sirup je odličen kot preliv za čokoladne sladice, sladoled ali sadne solate.
Uporabite pri kuhi
Če vam ostane preveč vina, ga lahko uporabno shranite tako, da ga zamrznete. Vino prelijte v model za ledene kocke in zamrznite. Ko so kocke vina zamrznjene, jih prenesite v vrečko za zamrzovanje. Te kocke so odlične za dodajanje v različne jedi, kot so omake, bolonjske omake ali enolončnice. Ko potrebujete dodati vino v jed, enostavno vzemite nekaj kock iz zamrzovalnika in jih dodajte v posodo med kuhanjem. Zmrznjeno vino se bo stopilo in jed bo obogatena z vinom, ne da bi morali odpreti novo steklenico.
Zadnji prispevki
- Valentinova optična iluzija: Kako hitro opazite zlomljeno srce na sliki?
- Kremna cvetačna juha, ki bo všeč vsakomur
- Se spodobi, da pošljete sporočilo bivšemu za valentinovo
- Kaj se zgodi, če pogosto jeste krofe
- Hitreje za kosilo ne gre: Testenine s kremnim sirom
- Kako si lahko pomagate ob kronični utrujenosti