Mnogi od nas smo zrasli na pohanem kruhu ali, kot nekateri temu pravijo, ocvrte kruhove rezine. A čeprav jih jemo že leta, bodisi za zajtrk ali večerjo, v sladki ali slani različici in gre pravzaprav za zelo preprosto jed, se lahko zgodi, da nas razočarajo.
Za to pa pričakovano ni samo en razlog, ampak jih je več in ko jih boste osvojili, boste v njih uživali. Ne bodo ne suhe, ne packaste, ne mastne, ne zažgane … ampak popolnoma mehke, sočne in okusne.
Preveč vsega
Vsem se nam je že zgodilo, da smo odrezali skoraj cel hlebec kruha in pričakovali, da bodo za to zadostovala 2, 3 jajca in 2 dcl mleka. Ne bo. Merilo je naslednje: 2 rezini navadnega belega kruha potrebujeta eno celo jajce in približno 50 ml mleka.
Priprava
Čeprav mnogi mešalnik uporabijo takoj, ko je treba stepati jajca, ni primeren za to jed. Potrudite se in z vilicami ali metlico stepite jajca in mleko, tako bo veliko bolj sočna.
Napačen kruh
Uporabite lahko skoraj vse vrste kruha, razen morda čistega rženega in ajdovega, ker je kompakten, moker in slabo vpija mleko in jajca. Pomembno pa je tudi, da ne uporabljate svežega kruha, da med peko ne razpade.
Predebele rezine
Kruhove rezine ne smejo biti pretanke (ker bodo razpadle ali se zažgale), vendar ne predebele (ker lahko ostanejo suhe v sredini). Približno 1,2 cm bi bilo idealno.
Peka
Pri cvrtju je zelo pomembno, da kombinacije maščob ne segrevamo na najvišji temperaturi, da ne dobimo zažganih rezin. Torej, če imate električni štedilnik, katerega jakost temperature se izraža od 1 do 9, potem maščobo segrejte na 8, med cvrenjem pa zmanjšajte na 7. In pozor, peče se le dobro minuto na vsaki strani, dokler niso zlate barve.
V otroštvu so nam jih postregli z domačo smetano ali sirom in smetano, malo domače slanine in paradižnikom ali posute s topljenim sirom. V zadnjem času jih vse pogosteje postrežemo kot sladko jed, mleku in jajcu dodamo cimet, limonino lupinico in vanilijo, nato pa ocvrtke postrežemo z jagodičevjem, banano, sladoledom, medom ali čokoladnim namazom. .
Zadnji prispevki
- Čiščenje pred prazniki: To so stvari v vašem domu, ki jih gostje najprej opazijo
- Recept za šunko v testu, velikonočna jed, ki ne sme manjkati na praznični mizi
- Vse več vrtnarjev opušča okopavanje in to je razlog
- Tako pripravite izjemno sočno telečjo pečenko v pečici
- Iz te rastline, ki raste skoraj povsod, lahko pripravite zelo okusen in zdrav čaj
- Če boste to sestavino dodali zeljni solati, bo ta imela okus kot babičina