Pot do hrustljavo pečenega krompirja iz pečice ni tako lahka kot mnogi mislijo. Verjetno ste preizkusili že kar nekaj metod, vendar vam niso vse uspele. Obstaja nekaj pomembnih korakov, ki jih morate upoštevati, če želite tisto pravo hrustljavost krompirja.
1. Sorta krompirja je pomembna
Ni vsak krompir za pečenje in ni vsak krompir za kuhanje. Če želite pravo hrustljavost, potem uporabite sorto krompirja za pečenje. Med takšne sorte spadajo krompir Casablanca, Arrow, Maris Bard …
2. Namakanje v vodi
Olupljen krompir in narezan krompir pustite v topli vodi nekaj minut, da izpusti odvečni škrob, ki ga za hrustljavost ne potrebujemo.
3. Dobro obrišite krompir
Krompir morate dobro obrisati in ko napišemo dobro, to pomeni, da ne izpustite niti ene kapljice.
4. Segrejte olje
Olje, ki ga daste v pekač, predhodno segrejte, tako se izognete, da bi krompir vpil olje in se zunanja plast, ki bi morala biti hrustljava, ne bo zmehčala.
5. Uporabite koruzno moko
Preden daste krompir v pekač, ga potrosite s koruzno moko. Dodala bo hrustljavost.
Video recept za pripravo pečenega krompirja v pečici
POVEZANO: Dve stvari, ki ju ne bi smeli početi pri pripravi pire krompirja