Morda mislite, da ni rešitve, če preveč solite jed, vendar se motite. Takšne stvari se dogajajo in marsikatero hrano lahko rešimo s kakšnim majhnim trikom.
Preveč ste solili meso
Če ste preveč nasolili zrezek ali piščanca, ki ste ga stresli v ponev ali postavili na žar, ga lahko umaknete z ognja in tako rekoč naredite kopel za čiščenje soli. Meso sperite z vročo vodo, ga ponovno na hitro popecite, pustite počivati in nato postrezite.
Preveč ste solili zelenjavo
Če ugotovite, da ste zelenjavo, ki ste jo prepražili na maslu ali olju, preveč nasolili, jo spravite nazaj z roba slane katastrofe tako, da jo pretlačite v pire. Preveč začinjena zelenjava lahko dobi novo življenje kot pire.
Preveč soli v juhi
Preveč soli ne pokvari piščančje juhe z rezanci. Toda to težavo lahko enostavno rešite s krompirjem. Vzemite krompir, katerikoli krompir, ga narežite na četrtine in vrzite v lonec. Krompir bo absorbiral nekaj soli v juhi. Krompir samo odstranite takoj, ko je kuhan.
Testenine
Veste, da bi morali dodati sol v vodo za kuhanje testenin, a preveč slane tekočine lahko uniči jed – tudi potem, ko testenine odcedite. Torej, če se bojite, da ste preveč nasolili vodo za testenine, jih odcedite, nato pa jih sperite pod hladno vodo, kar bo ustavilo njihovo kuhanje in jih očistilo odvečne soli.
Ste svoje testenine že dodali v omako? Sladkajte s svežim ali konzerviranim paradižnikom, paradižnikovim sokom ali paradižnikovo pasto, svežo baziliko, dušenimi bučkami, papriko ali gobami, odvisno od tega, kaj bo najbolj dopolnilo vašo testeninsko jed.
Vedno se najde rešitev, zato preden jed zavržete preizkusite nekaj izmed naših nasvetov.
NE SPREGLEJTE: 4 neobičajni načini uporabe soli na vrtu