Spadate med tiste ljudi, ki jim je tatarski biftek glavna jed praznikov? Si ga želite pripraviti sami, vendar ne veste, na kaj morate biti pozorni in ga zato vsako leto raje kar kupite? Pripravili smo vam seznam nasvetov, ki jih morate upoštevati pri pripravi in vaš biftek bo najboljši, kar ste ga kdaj jedli.

Meso mora biti najboljše

Ključna sestavina dobrega biftka je dobro meso. Potrebujete najboljše meso, kar ga lahko dobite pri mesarju in ponavadi je to uležan kos pljučnega pečenke. To je najmehkejši kos govejega mesa.

Pomembno je tudi, da je meso ves čas priprave ohlajeno. Priporočamo, da najprej meso narežete na majhne kocke, šele nato ga sesekljate – za še boljši okus ga nekateri celo nastrgajo.

Ostale sestavine morajo biti skrbno izbrane po vašem okusu

V biftek gre še približno dvanajst sestavin. Nekatere so obvezen del recepta, druge dodajte po okusu. Najpomembnejši je jajčni rumenjak, ta naj bo iz domačih jajc, gorčica, sol, mleti poper, rdeča paprika. Opcijsko pa lahko dodate še kapre, kisle kumarice, inčune, čebulo, maslo, peteršilj, drobnjak, limonino lupinico … Vse sestavine morajo biti drobno nasekljane in hitro vmešane v meso. Tudi tukaj morate namreč paziti, da meso ne segrejete.

Recept: Tatarski biftek, kot ga pripravljajo najboljši kuharji

Sveže pripravljen

Tatarski biftek mora biti sveže pripravljen in morate ga pojesti v najkrajšem možnem času. Shranjevanje na zalogo ni ustrezno, saj se sestavine hitro pokvarijo. Najbolje je, da ga pripravite tik preden ga boste postregli.


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 razlogov, zakaj je vaša hiša videti umazana, ne glede na to, koliko jo čistite
Naslednji članekIdeje za božično večerjo