Cvrtniki na vroč zrak so zadnje čase pravi hit. Skoraj vsak dom ga ima, ali ga želi imeti. In čeprav svoj cvrtnik obožujem, si želim, da bi pred nakupom vedela nekaj stvari o njemu, zato jih sedaj delim z vami.

1. Če boste želeli nahraniti več ljudi, boste morali peči večkrat

Ja, slaba stran cvrtnikov na vroč zrak je ta, da so izjemno majhni. Če kuhate za dva, so idealni. Če je družinskih članov več, vam priporočam, da kupite največjega možnega, kar obstaja na trgu. In še takrat ne bo zagotovila, da bo imel dovolj prostora za toliko lačnih ust.

5 stvari, ki jih morate vedeti, preden kupite cvrtnik na vroč zrak
Hrana je pečena brez olja.

2. Včasih se lahko opečete

Če ste bolj nerodne sorte, obstaja velika verjetnost, da se boste pri uporabi cvrtnika na vroč zrak opekli. Opekline so bile del moje rutine več mesecev, dokler se na uporabo cvrtnika in vse vroče predele nisem navadila.

3. Hrana ne bo ocvrta, bo pa hrustljava vsaj nekaj časa

V svojem cvrtniku na vroč zrak sem pripravljala že skoraj vse jedi, ki jih je mogoče v njem pripraviti. V njem sem pekla tudi krvavice, ki so bile sveže pečene odlične, po nekaj minutah pa so postale mehke in prav nič privlačne za brbončice. Pripravljala sem vse vrste paniranih zrezkov, pečen krompirček, pizzo in verjetno še kaj. Vso hrano sem pripravila brez olja, zato pravega okusa po cvrtju ni imela. Če se mu lahko odpoveste, potem je cvrtnik na vroč zrak idealna stvar za vas, če imate radi okus po cvrtju, se boste težko navadili nanj.

, 5 stvari, ki jih morate vedeti, preden kupite cvrtnik na vroč zrak
Krompirček, pečen v cvrtniku na vroč zrak.

4. Zavzame veliko prostora

Cvrtnik na vroč zrak je kar velika naprava, ki bo na vašem kuhinjskem pultu zavzela precej prostora. V trgovini in v reklamah izgleda zelo majhen, a ko ga postavite na pult, iz majhne napravice kar naenkrat postane velika gmota, ki vam je vedno v napoto. Verjetno bi ga morala pospravljati, vendar je toliko v uporabi, da se mi to ne splača.

5. Morda pečica več ne bo v uporabi

Odkar imam cvrtnik na vroč zrak (približno leto in pol), pečice ne uporabljam veliko. Uporabim jo le, kadar pečem potico, ali kakšno drugo slaščico, pa še te bi verjetno lahko naredila v cvrtniku, vendar še nisem zbrala poguma.

Če potegnem črto, bi lahko rekla, da sem z uporabo cvrtnika na vroč zrak zelo zadovoljna. Hrana je hitro pripravljena, je okusna in brez dodanega olja, ki ga že tako preveč zaužijemo drugje. Če bi vedela vse zgoraj naštete stvari, bi morda le kupila večjega, ali pa takšnega, ki ga z lahkoto pospravimo.

Recept: Riževe kroglice, pripravljene v air fryerju (cvrtniku na vroč zrak)

 

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Božanska čokoladna sladica z orehi! To morate poskusiti
Naslednji članekRecept: Odličen piščanec po toskansko, hrustljav in s kremno omako! Slastno!