Sezona jagod se je že pričela in če ne želite, da se vam prehitro pokvarijo, preverite nasvet, kako jih shraniti. Lahko pa iz njih pripravite tudi različne sladice in marmelado. Jagodna torta je vedno dobra ideja in tudi recept, ki vam ga predstavljamo v nadaljevanju vas bo navdušil.
Sestavine
Piškotno dno:
- 200 g mletih čokoladnih piškotov
- 100 g stopljenega masla
Krema:
- 400 g sladke smetane
- 1 vanilijev sladkor
- 1 vrečka instant želatine
- 100 g stopljene bele čokolade
- 100 g sesekljanih jagod
Glazura:
- 150 g mlečne čokolade
- 75 g sladke smetane
- 30 g masla
Postopek
- Piškote zmešamo z maslom in vtisnemo na dno modela. Postavimo v hladilnik, da se strdi.
- Polovičke jagod razporedimo po robu tortnega oboda.
- Sladko smetano zmešamo z vanilijevim sladkorjem. Dodamo instant želatino in nadaljujemo z mešanjem.
- Dodamo stopljeno čokolado in mešamo, dokler se sestavine ne povežejo.
- Polovico kreme preložimo v model.
- Na kremo razporedimo nasekljane jagode in pokrijemo s preostalo kremo.
- Pogladimo in postavimo v hladilnik.
- Za glazuro vse sestavine damo v posodo in segrejemo v mikrovalovni pečici. Zmešamo do gladkega in prelijemo čez smetano.
- Postavimo v hladilnik, da se strdi.