Ajvar je namaz, ki ne sme manjkati ob žaru, ob dobrih čevapčičih. Nekateri ga dajo celo v sendviče in različne omake. Največkrat ga kupimo v trgovini, a če bi vedeli, kako okusen je šele domač, ga ne bi nikoli več. Pripravite ga.
Sestavine
- 40 kg paprike
- 10 kg jajčevca
- 2 litra olja
- 200 g sladkorja
- sol po želji
- 15 glav česna
- 3 dl vinskega kisa
Postopek
Postopek priprave si oglejte v videu.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za sirni souffle, izjemna jed, ki poboža brbončice
- Če boste uporabili te trike, vaša črna oblačila ne bodo pobledela po pranju
- Prekrasna žirafa rolada, slastna in čudovita na prvi pogled
- Optična iluzija: Vsi vidimo cvetje, vendar ljudje z odličnim vidom vidijo tudi žuželko
- Recept za pizzo iz mikrovalovne pečice v skodelici (hitra priprava)
- Če boste na vrtu imeli to rožo, lahko pozabite na listne uši in druge škodljivce