Odličen prigrizek ali kar popestritev kosila. Mozzarela palčke navdušijo vse ljubitelje ocvrte hrane in sira. Če jih želite pripraviti na malo bolj zdrav način, pridejo odlične tudi v cvrtniku na vroč zrak.
Sestavine
- Blok sira mozzarella
- Večnamenska moka
- Panko kruhove drobtine
- jajca
- Česen v prahu
- Mleti črni poper
- Rastlinsko olje
- Omaka ali vaše najljubše začimbe za serviranje
Priprava mozzarelinih palčk
- Narežite mocarelo: Začnite z rezanjem mocarele na koščke.
- Pripravite mesto za paniranje z večnamensko moko, začinjenimi panko drobtinami in stepenimi jajci, zmešanimi z malo vode.
- Paličico mocarele povaljamo v moki, tako da je lepo prekrita.
- Prenesite jo v jajčno zmes in jo enakomerno premažite.
- Povaljamo jo v začinjenih drobtinah in pazimo, da je dobro prekrit.
- Postopek ponovimo: moka, jajce in drobtine. S tem dvojnim premazom bodo vaše palčke mocarele hrustljale.
- Obložene palčke postavimo čez noč v zamrzovalnik (ali za vsaj 6 ur, če se vam mudi). Zamrzovanje zagotavlja dober oprijem premaza in preprečuje, da bi se sir med cvrtjem izcedil.
- Dodajte rastlinsko olje v lonec, globok približno dva centimetra. Segrejte na zelo vroče in cvrite v serijah, približno dve minuti oziroma dokler ne postanejo zlato rjave barve.