Sezona mandarin je v polnem zamahu, zakaj torej ne bi naredili osvežilne in okusne sladice kar iz njih? Hitro je pripravljena, lahkotna in še lepo izgleda.
Sestavine za 2 kozarca
- 400 ml smetane za stepanje
- 2 žlici sladkorja
- 5 lističev želatine
Za žele:
- 3-4 mandarine
- 0,5 žlice sladkorja
- 2,5 lističa želatine
- 1 žlica vode
Postopek
- Želatino namočimo v hladni vodi.
- Smetano in sladkor segrejemo.
Odstavimo z ognja in zmehčano želatino vmešamo v mešanico vroče smetane, dokler se ne raztopi. - Kremo vlijemo v servirne posodice, pustimo v hladilniku vsaj 1 uro.
- Olupimo mandarine in iz njih iztisnemo sok.
- Raztopimo želatino v mikrovalovni pečici ali na parni kopeli.
- Dodamo sladkor in želatino v sok in dobro premešamo.
- Razporedimo po panna cotti in postavimo v hladilnik, da se strdi.