Vsi vedo, da je za odlično pito, ki je vredna greha, potrebno hladno maslo, zato večina receptov priporoča, da testo ohladite. Slaba stran tega je, da je valjanje mrzlega testa zanič, zato boste morali počakati, da se najprej spet malo segreje, s čimer boste svojemu urniku peke dodali približno eno uro.

Ampak verjetno niste vedeli, da testa pravzaprav sploh ni treba postaviti v hladilnik. Lahko ga naredite z maslom sobne temperature, ki ga v testo naribate (ali zdrobite) in testo bo pripravljeno, da ga razvaljate in postavite v pekač ter nato še v pečico.

Ali res morate ohladiti testo za pito?

Manj hlajenja pomeni manj čakanja

Prvi in ​​najbolj očiten plus za preskok tega ohlajevalnega koraka je, da bo v bistvu prepolovil vaš čas priprave. Hladilnik-hladno testo lahko traja eno uro, da se ogreje. Glede na to, da je priprava pite dolg in zapleten proces, je to precej velik zalogaj – še posebej v prazničnem času, ko imamo zelo natrpane urnike.

Tudi rahlo prehladno testo je nagnjeno k pokanju, drobljenju in se na splošno ne obnaša tako, kot bi želeli. Toda testo pri sobni temperaturi je voljno in mehko. Ne samo, da ga je lažje oblikovati, ampak je tudi manj verjetno, da bo počilo — in če že, se dejansko drži samega sebe, tako da lahko stvari popravite brez težav.

POVEZANO: Recept: Mileram pita z gozdnimi sadeži


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 prednosti kakava, za katere nismo vedeli, da obstajajo
Naslednji članek5 nenavadnih dejstev o človeškem telesu, za katere niste vedeli