Če imate radi mileram peciva, potem boste to različico naravnost oboževali. Mehka čokoladna podlaga, kremast mileram nadev in svilnata čokoladna glazura ustvarijo popolno sladico, ki združuje svežino milerama in bogat okus čokolade.

Sestavine

Testo

  • 250 g navadne moke
  • 15 g kakava v prahu
  • Ščepec soli
  • ½ pecilnega praška (približno 6 g)
  • Vanilijev sladkor (po želji)
  • 75 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 40 g kisle smetane (1 večja žlica)
  • 125 g masla (hladnega, narezanega na lističe)

Krema / nadev

  • 2 vrečki čokoladnega pudinga
  • 500 ml hladnega mleka
  • 150 g sladkorja
  • 400 g milerama

Ganache

  • 200 ml smetane za stepanje
  • 200 g temne čokolade (min. 50 % kakava)

Postopek

  • Moko in kakav presejte, dodajte sol, sladkor in vanilijev sladkor.
  • Vmešajte jajce, kislo smetano in narezano maslo. Hitro zgnetite testo – trdota testa je normalna.
  • Zavijte v folijo in postavite v hladilnik za 30–60 minut.
  • Ohlajeno testo razvaljajte na velikost pekača (30 × 20 cm), preložite, prebodite z vilicami.
  • Zmešajte puding z 1 dl hladnega mleka, ostalo mleko segrejte s sladkorjem.
  • Ko zavre, dodajte puding mešanico in kuhajte, da se zgosti.
  • Odstavite, dodajte mileram in dobro premešajte.
  • Nadev takoj vlijte na testo in poravnajte.
  • Pecite 30–35 minut pri 170–175 °C (zgornje + spodnje grelo, brez ventilatorja).
  • Smetano segrejte do vretja, odstavite, dodajte čokolado in mešajte do gladkega.
  • Počakajte 5 minut, nato prelijte čez pečeno pecivo.

Pecivo naj se popolnoma ohladi in postavi za nekaj ur v hladilnik, da se lepo nareže na kocke.

Video recept

Mileram je v slaščičarstvu cenjen, ker daje kremam značilno svežino, hkrati pa med peko ne izgubi svoje strukture. Zato so peciva z mileramom vedno stabilna in lepo rezana.

Recept: Monte kocke, pecivo, ki ga bodo vsi oboževali


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaredi sam: 10 idej, kako lahko adventni koledar izdelate sami doma
Naslednji članekNe delajte tega: dve stvari, ki popolnoma pokvarita pire krompir