Ta hitra in enostavna kremna testeninska jed s piščancem združuje mehko meso, svilnato smetanovo omako in bogat okus parmezana. Pripravljena je v le 15 minutah in je odlična izbira za hiter, a okusen obrok.
Sestavine
- 400 g piščančjih stegen brez kosti (lahko tudi piščančje prsi)
- 250 g testenin tagliatelle (ali druge po izbiri)
- 2 stroka česna
- 1 žlička gladke moke
- 300 ml sladke smetane
- 1 žlica olja za kuhanje
- 20 g masla
- 2 žlici svežega peteršilja, drobno nasekljanega
- ½ žličke mletega črnega popra
- Sol po okusu
- 2 l vode za kuhanje testenin
- Nariban parmezan po okusu
Postopek
- Piščančje meso narežemo na koščke velikosti 3–4 cm, česen in peteršilj drobno nasekljamo.
- V velikem loncu zavremo 2 l vode, dodamo 1 žlico soli in testenine skuhamo do stopnje al dente (ali 1–1,5 minute manj, kot je navedeno na embalaži). Preden jih odcedimo, prihranimo 50–80 ml škrobne vode.
- V ponvi segrejemo olje na visoki temperaturi, dodamo narezane koščke piščanca, jih začinimo s soljo in poprom ter pražimo 5–6 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi.
- Dodamo maslo in sesekljan česen ter pražimo še 1 minuto. Nato vmešamo moko in pražimo še 1 minuto. Prilijemo sladko smetano, dodamo nasekljan peteršilj in prihranjeno vodo od testenin. Dobro premešamo in kuhamo na srednji temperaturi še 2 minuti.
- Odcejene testenine dodamo v omako in dobro premešamo, da se enakomerno obložijo s kremno omako.
- Tik pred serviranjem jed potresemo z naribanim parmezanom in še malo svežega peteršilja.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Testenine za hitro kosilo, ko potrebujete nekaj nasitnega