Ta hitra in enostavna kremna testeninska jed s piščancem združuje mehko meso, svilnato smetanovo omako in bogat okus parmezana. Pripravljena je v le 15 minutah in je odlična izbira za hiter, a okusen obrok.

Sestavine

  • 400 g piščančjih stegen brez kosti (lahko tudi piščančje prsi)
  • 250 g testenin tagliatelle (ali druge po izbiri)
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička gladke moke
  • 300 ml sladke smetane
  • 1 žlica olja za kuhanje
  • 20 g masla
  • 2 žlici svežega peteršilja, drobno nasekljanega
  • ½ žličke mletega črnega popra
  • Sol po okusu
  • 2 l vode za kuhanje testenin
  • Nariban parmezan po okusu

Postopek

  1. Piščančje meso narežemo na koščke velikosti 3–4 cm, česen in peteršilj drobno nasekljamo.
  2. V velikem loncu zavremo 2 l vode, dodamo 1 žlico soli in testenine skuhamo do stopnje al dente (ali 1–1,5 minute manj, kot je navedeno na embalaži). Preden jih odcedimo, prihranimo 50–80 ml škrobne vode.
  3. V ponvi segrejemo olje na visoki temperaturi, dodamo narezane koščke piščanca, jih začinimo s soljo in poprom ter pražimo 5–6 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi.
  4. Dodamo maslo in sesekljan česen ter pražimo še 1 minuto. Nato vmešamo moko in pražimo še 1 minuto. Prilijemo sladko smetano, dodamo nasekljan peteršilj in prihranjeno vodo od testenin. Dobro premešamo in kuhamo na srednji temperaturi še 2 minuti.
  5. Odcejene testenine dodamo v omako in dobro premešamo, da se enakomerno obložijo s kremno omako.
  6. Tik pred serviranjem jed potresemo z naribanim parmezanom in še malo svežega peteršilja.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Testenine za hitro kosilo, ko potrebujete nekaj nasitnega


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOnline Casino Wildrobin: Vaša vrhunska igralniška izkušnja
Naslednji članek5 znakov, da imate opravka z zmešano osebo