Piščančja prsa se najpogosteje znajdejo na našem jedilniku. So hitra in enostavna za pripravo. Naredite jih lahko v različnih omakah, pečena na žaru in tudi v pečici. Velikokrat se zgodi, da jih ravno z peko v pečici “presušimo”, zato smo vam pripravili recept, kako jih pripraviti, da bodo še vedno slastno sočna.

Sestavine

  • Piščančji file (prsi) – 2 kos
  • Jajca – 2 kos
  • Sir – 70 g
  • Kisla smetana – 7 žlic
  • Suha italijanska zelišča – pol žličke
  • Mlet črni poper – ščepec
  • Sol – po okusu
  • Suhi mleti česen – pol žličke
  • Rastlinsko olje – 1-2 žlici
  • Paradižnik – 1-2 kos
  • Peteršilj
Pripravite piščančja prsa tako in nikoli jih ne boste več jedli drugače
Nadev je okusen. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Piščančje prsi narežemo na koške in posolimo ter popramo.
  • Pripravimo pekač, ki ga namastimo z oljem in vanj enakomerno porazdelimo meso.
  • Pripravimo nadev
  • V skledo damo dve jajci, pol žličke začimb, česen, poper in kislo smetano.
  • Dobro premešamo, da se sestavine med seboj povežejo.
  • Na drobno naribamo sir in ga dodamo v nadev.
  • Mešanico sira in smetane ter začimb prelijemo po piščančjem mesu in porazdelimo, da se vtre povsod med meso.
  • Razrežemo še dv
  • Po
  • a paradižnika in ju nadevamo po vrhu ter potrosimo še nekaj sira.
  • Pokrijemo z folijo in postavimo v pečico na 200 stopinj. Po 25 minutah pečenja odstranimo folijo in pečemo še 10 minut.

Video recept

Še nekaj dobrih idej za kosilo:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZakaj je vaša hiša tako prašna? 3 pogosti vzroki, zakaj se v vaši hiši nabira prah
Naslednji članekNaredi sam: Kostum Wednesday Addams (serija na Netflixu)