Čebula je sestavni del skoraj vseh jedi. Jedem daje poseben okus in aromo, brez nje si nekaterih jedi sploh ne predstavljamo več. A pri pripravi pridemo do dveh težav. Prva je ta, da večina ljudi joka, ko jo reže – k sreči poznamo uspešen trik. Druga težava je vonj, ki se širi po celi hiši, ko jo pražimo – tudi ta je rešljiva.

, Kako prepražiti čebulo, brez da zasmradite celo hišo

Kako pražimo čebulo brez neprijetnega vonja?

Glavni krivec za neprijetne vonjave je sproščanje žvepla iz čebule, ki nastane pri toplotni obdelavi. Vendar pa obstaja način, s katerim preprečite, da bi vaša hiša več ur “dišala” po tej zelenjavi – trik s sodo bikarbono.

Vse kar morate storiti je, da čebulo narežete in jo stresete v segreto ponev, v katero ste predhodno vlili olje. Nato dodajte žličko sode bikarbone in vse premešajte. Sode ne bo čutiti, čebula bo lažje prebavljiva, vonj pa se ne bo širil po celotni hiši in se vpil v vaša oblačila.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za domači jagodni sok, ki ga bo oboževala vsa družina
Naslednji članekKatere so najpogostejše bolezni paradižnika in kako se jim izogniti