Korenje
Ta običajna kulinarična sestavina, najbolj znana po svoji oranžni sorti, je znana po visoki vsebnosti beta-karotena, pigmenta in karotenoida, ki daje razširjeni različici te korenovke barvo.
Naša telesa lahko pretvorijo beta-karoten v vitamin A, ki je po navedbah Nacionalnega inštituta za zdravje (NIH) vključen v imunsko funkcijo, vid, razmnoževanje in celično komunikacijo. Naša telesa ne morejo sama proizvajati vitamina A, zato ga moramo pridobiti iz naše prehrane.
Zadnji prispevki
- Recept: Potratna potica
- S takšno francosko solato na mizi, boste navdušili vse
- Optična iluzija: Med velikonočnimi zajci se skriva kuža, če ga najdete v 10 sekundah imate dober vid
- Recept za leno pito z višnjami in kokosom, navdušeni boste
- Naredi sam: Tako pobarvate pirhe v zeleno in rumeno na naraven način
- Telečja pleča pečena v pečici. Sočno in mehko meso, ki vsakogar navduši