Losos

Nedavne študije kažejo, da bi lahko uživanje mesa – večinoma rdečega, pa tudi nekaterih vrst perutninskega mesa – dolgoročno škodovalo našemu zdravju. Dobra alternativa za beljakovine so v tem primeru ribe, losos pa ima zlasti številne prehranske koristi.

Losos je poln beljakovin in vsebuje tudi veliko omega-3 maščobnih kislin, ki naj bi bile koristne za vid. Raziskave so pokazale, da omega-3 ščiti proti sindromu suhega očesa, za katerega je značilno nezadostno mazanje oči, kar lahko vodi v bolečino in zamegljen vid.

Poleg tega so omega-3 maščobne kisline povezane z zdravjem možganov in raziskave nakazujejo, da lahko preprečijo kognitivni upad, povezan s staranjem.

, Katera živila so najboljša za boj proti staranju?


Zadnji prispevki

1
2
3
4
Prejšnji članekZakaj se zdi, da se ženske starajo hitreje kot moški
Naslednji članekRecept: Solata s kumaricami in lubenico