Iščete bolj zdravo različico pice, ki je prav tako slastnega okusa? Ta recept za pico z bučkino osnovo je kot nalašč za kosilo, večerjo ali prigrizek ob filmu – sveža, sočna in prijetno lahka. In kar je najboljše: priprava je preprosta, rezultat pa čudovit!

Sestavine

Za osnovo:

  • 300 g naribanih in dobro odcejenih bučk
  • 2 jajci
  • 30 g moke
  • 1 čajna žlička soli
  • 50 g naribanega parmezana
  • 50 g naribane mocarele

Za oblogo (po želji):

  • paradižnikova mezga
  • sir po izbiri
  • kuhana šunka
  • češnjevi paradižniki
  • origano, olive, feferoni, bazilika …

Pica s testom iz bučk, slastna je

Postopek

1. Predgrejte pečico: Pečico nastavite na 220 °C.

2. Pripravite osnovo: V večji skledi zmešajte bučke, jajci, moko in sol. Dodajte nariban parmezan in mocarelo. Dobro premešajte, da se vse sestavine povežejo v zmes.

3. Specite osnovo: Zmes enakomerno razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko – v okrogli ali pravokotni obliki. Pecite 14–15 minut, da postane zlato rjava in rahlo hrustljava.

4. Vzemite iz pečice in ohladite: Pečeno osnovo previdno vzemite iz pečice in znižajte temperaturo na 200 °C. Pustite nekaj minut, da se nekoliko ohladi.

5. Dodajte nadev: Na osnovo namažite paradižnikovo mezgo, nato poljubno dodajte sir, kuhano šunko, razpolovljene češnjeve paradižnike, olive ali feferone – vse po vašem okusu.

6. Zapecite: Pico vrnite v pečico za še 10 minut, dokler se sir ne stopi in vse lepo zapeče. Postrezite toplo.

PRIPRAVITE TUDI: Bučkini ocvrtki, ki jih bo oboževala vsa družina

Če želite vegansko različico, zamenjajte sir z rastlinskimi nadomestki in izpustite šunko. Osnova iz bučk je odlična tudi za mini pice ali prigrizke!

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekJe papir za peko (peki papir) res varen? To smo izvedeli
Naslednji članekRaziskovanje različnih različic iger na režah z Gransino