Piškoti se odlično podajo k čaju, kakavu ali kavici. So odličnega okusa in enostavni za pripravo.
Sestavine
Za testo:
- 150 g masla
- 120 g sladkorja
- 3 jajca
- 150 g moke
- 20 g kakava
- 1 žlička pecilnega praška (6 g)
- 50 g naribane čokolade (neobvezno)
Za dekoracijo:
- Stopljena čokolada
- Suho sadje (po želji)
Postopek
- Maslo segrejemo in nato pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo. To je pomemben korak za pravilno teksturo-
- V skledi zmešamo jajca s sladkorjem, da dobimo rahlo in penasto zmes.
- Dodamo presejano moko, kakav in pecilni prašek ter vse dobro premešamo.
- Nato dodamo stopljeno maslo in nežno vmešamo v maso.
- Na koncu vmešamo še naribano čokolado, če jo uporabljamo.
- Pripravljeno testo pokrijemo in ga za 30 minut postavimo v hladilnik.
- Modelčke dobro premažemo z maslom, da se pecivo ne prime.
- Pečico segrejemo na 180 °C.
- Testo enakomerno razporedimo v modelčke, pri tem pazimo, da jih ne napolnimo do vrha.
- Pečemo 12-15 minut, dokler ne postanejo zlato rjavo in rahlo hrustljavo na robovih.
- Pečene ohladimo.
- Okrasimo jih s stopljeno čokolado in suhim sadjem po želji.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Piškoti iz samo treh sestavin, ki se bodo stopili v vaših ustih
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira