Potrebujete idejo za naslednje kosilo? Predlagamo vam, da pripravite meso v omaki, ki je tako dobra, da jo boste na koncu še s kruhom pomazali. Priprava je enostavna, uporabite pa lahko katero koli meso, čeprav je najboljše s svinjino.
Sestavine
- 1 kg svinjskega mesa (stegno, pleče, vratovina)
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- 50 g masla
- sol
- črni poper
- 2 žlici gorčice
- 2 žlici sojine omake
- 1 žlica moke
- 800 ml vode
- 150 g vloženih kumar
- 3 lovorjevi listi
Postopek
- Meso narežemo na 1,5 cm debele zrezke in ga z obeh strani posolimo ter popopramo.
- V ponev vlijemo olje in pečemo zrezke (na vsaki strani približno 6 minut).
- Ko so zrezki pečeni, jih odstranimo s ponve in na istem olju popražimo čebulo, da postekleni. Dodamo še maslo in česen, ko se maslo raztopi, solimo, popramo, dodamo lovorjev list, gorčico in sojino omako. Premešamo.
- Po vrhu posujemo z žlico moke, na hitro prepražimo in zalijemo z vodo.
- Dobro premešamo in dodamo na koščke narezane kumarice.
- V ponev vrnemo meso in kuhamo še približno 120 minut.
- Posujemo s peteršiljem in odstranimo lovorjev list.
Video recept
Še nekaj idej za kosilo:
- Recept: Najboljši zrezki v omaki, kar jih boste kdaj jedli
- Recept: Tako naredite božansko mehka piščančja bedra
- Recept: Najboljši losos v omaki, kar ga boste kdaj jedli!
- Recept: Tako okusnih testenin še niste jedli, to preprosto morate poskusiti
Zadnji prispevki
- Recept za vrhunsko torto s kokosom in malinami
- Metoda sejanja, ki vam bo prihranila ogromno časa
- Optična iluzija: Vsi vidimo žival, kaj pa obraz ženske? Ga vidite?
- Recept za enostavno juho s krompirjem in grahom
- Torta s čokolado in banano, odlična sladica za vsako priložnost
- 5 nenavadnih vrtnarskih nasvetov, ki so resnično uporabni