Potrebujete idejo za naslednje kosilo? Predlagamo vam, da pripravite meso v omaki, ki je tako dobra, da jo boste na koncu še s kruhom pomazali. Priprava je enostavna, uporabite pa lahko katero koli meso, čeprav je najboljše s svinjino.

Sestavine

  • 1 kg svinjskega mesa (stegno, pleče, vratovina)
  • 2 čebuli
  • 3 stroki česna
  • 50 g masla
  • sol
  • črni poper
  • 2 žlici gorčice
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 žlica moke
  • 800 ml vode
  • 150 g vloženih kumar
  • 3 lovorjevi listi
Zrezke pečemo na vsaki strani 6 minut. Vir: Youtube.com
Zrezke pečemo na vsaki strani 6 minut. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Meso narežemo na 1,5 cm debele zrezke in ga z obeh strani posolimo ter popopramo.
  • V ponev vlijemo olje in pečemo zrezke (na vsaki strani približno 6 minut).
  • Ko so zrezki pečeni, jih odstranimo s ponve in na istem olju popražimo čebulo, da postekleni. Dodamo še maslo in česen, ko se maslo raztopi, solimo, popramo, dodamo lovorjev list, gorčico in sojino omako. Premešamo.
  • Po vrhu posujemo z žlico moke, na hitro prepražimo in zalijemo z vodo.
  • Dobro premešamo in dodamo na koščke narezane kumarice.
  • V ponev vrnemo meso in kuhamo še približno 120 minut.
  • Posujemo s peteršiljem in odstranimo lovorjev list.

Video recept

Še nekaj idej za kosilo:

Prejšnji članekUganka: Samo inteligentni ljudje lahko najdejo najbolj neumno osebo na tej sliki
Naslednji članekNaredi sam: Prekrasen adventni venček