Maslen kolač s kremnim sirom je popolnoma puhasta in bogata sladica, ki se preprosto topi v ustih. Kremni sir doda svilnato teksturo, vanilijev ekstrakt pa dopolni njeno razkošno aromo.

Sestavine

  • 340 g nesoljenega masla, zmehčanega
  • 230 g kremnega sira, zmehčanega
  • 450 g granuliranega sladkorja
  • 6 velikih jajc, sobne temperature
  • 1 žlica vanilijevega ekstrakta
  • 360 g večnamenske moke
  • ½ čajne žličke soli
  • Slaščičarski sladkor (za posip)

Postopek

  1. Pečico segrejemo na 160°C.
  2. V veliki skledi z ročnim mešalnikom ali stoječim mešalnikom stepamo maslo na srednji hitrosti približno 2 minuti, dokler ni puhasto.
  3. Dodamo kremni sir in stepamo še 1 minuto, da dobimo gladko maso.
  4. Postopoma dodajamo sladkor in stepamo še 2 minuti, dokler masa ne postane svetla in puhasta.
  5. Eno za drugim dodajamo jajca in jih vsakič dobro vmešamo na srednji hitrosti. Dodamo vanilijo in premešamo.
  6. V maso presejemo moko in dodamo sol.
  7. Mešamo pri nizki hitrosti, samo toliko, da se sestavine povežejo.
  8. Pekač dobro namastimo ali obložimo s papirjem za peko.
  9. Testo enakomerno razporedimo po pekaču in zgladimo površino.
  10. Pekač nežno udarimo ob pult, da se testo enakomerno porazdeli.
  11. Pečemo 75 do 80 minut, dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, ne izstopi čist.
  12. Pustimo 10 minut v pekaču, nato obrnemo na rešetko in pustimo, da se popolnoma ohladi.
  13. Pred postrežbo jo rahlo potresemo s slaščičarskim sladkorjem.
  14. Postrežemo s svežimi jagodami ali stopeno smetano.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Le najboljši opazovalci najdejo osamljeno zelenjavo brez para
Naslednji članekDivjačinski golaž – slastna jed za posebne priložnosti