Le kdo nima rad rolade? Okusen puhast biskvit, v notranjosti pa slastna sočna krema. Za pripravo ni treba biti slaščičar, dovolj so le osnovne veščine kuhanja in zelo hitro je pripravljena. Še posebej ta čokoladna, ki je kljub temu božanskega okusa.

Sestavine

    • 5 jajc
    • 100 g sladkorja
    • 50 g mleka
    • 100 g moke
    • 20 g kakava
    • 250 g rikote, skute
    • 50 g sladkorja
    • 100 g sladke smetane
Recept: Čokoladna rolada, pripravljena v 5-ih minutah
Maso po pekaču zgladimo enakomerno. Vir: Youtube.com

Postopek

  • V skledo razbijemo 5 jajc, dodamo sladkor in premešamo z električnim mešalnikom, da dobimo puhasto zmes. Mešamo približno 10 minut.
  • V zmes prilijemo mleko in mešamo dalje.
  • V drugi skledi zmešamo moko in kakav ter mešanico presejemo v jajčno zmes.
  • Vmešamo narahlo z lopatko in NE z električnim mešalnikom.
  • Zmes damo v pekač, ki ga obložimo s peki papirjem.
  • Pečemo 10-12 minut pri temperaturi 180 stopinj.
  • Ko je biskvit pečen, obrežemo robove in ga prestavimo s peki papirjem na čisto kuhinjsko krpo.
  • Spodnji del peki papirja odstranimo in biskvit s kuhinjsko krpo zavijemo v rolado.
  • Pripravimo kremo.
  • V skledo damo skuto in sladkor ter premešamo. Prilijemo še sladko smetano in z električnim mešalnikom stepamo tako dolgo, dokler ne dobimo kreme.
  • Premažemo jo na ohlajen biskvit in zavijemo v rolado.
  • Dekoriramo po želji, lahko uporabimo tudi samo sladkor v prahu.

Video recept

Še nekaj enostavnih receptov:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na fotografiji je skrit zajec, ga uspete najti v 13 sekundah?
Naslednji članekVeč kot 10 idej za božično dekoracijo, ki jo lahko naredite skupaj z otroki