Le kdo nima rad rolade? Okusen puhast biskvit, v notranjosti pa slastna sočna krema. Za pripravo ni treba biti slaščičar, dovolj so le osnovne veščine kuhanja in zelo hitro je pripravljena. Še posebej ta čokoladna, ki je kljub temu božanskega okusa.
Sestavine
-
- 5 jajc
- 100 g sladkorja
- 50 g mleka
- 100 g moke
- 20 g kakava
- 250 g rikote, skute
- 50 g sladkorja
- 100 g sladke smetane
Postopek
- V skledo razbijemo 5 jajc, dodamo sladkor in premešamo z električnim mešalnikom, da dobimo puhasto zmes. Mešamo približno 10 minut.
- V zmes prilijemo mleko in mešamo dalje.
- V drugi skledi zmešamo moko in kakav ter mešanico presejemo v jajčno zmes.
- Vmešamo narahlo z lopatko in NE z električnim mešalnikom.
- Zmes damo v pekač, ki ga obložimo s peki papirjem.
- Pečemo 10-12 minut pri temperaturi 180 stopinj.
- Ko je biskvit pečen, obrežemo robove in ga prestavimo s peki papirjem na čisto kuhinjsko krpo.
- Spodnji del peki papirja odstranimo in biskvit s kuhinjsko krpo zavijemo v rolado.
- Pripravimo kremo.
- V skledo damo skuto in sladkor ter premešamo. Prilijemo še sladko smetano in z električnim mešalnikom stepamo tako dolgo, dokler ne dobimo kreme.
- Premažemo jo na ohlajen biskvit in zavijemo v rolado.
- Dekoriramo po želji, lahko uporabimo tudi samo sladkor v prahu.
Video recept
Še nekaj enostavnih receptov:
- Recept: Okusna čokoladno-bananina sladica, ki vas bo sezula
- Recept: Slastne čokoladne rezine z neverjetno okusnim polnilom
- Recept: Božanska čokoladna sladica z orehi! To morate poskusiti
- Recept: Ta čokoladna torta bo postala vaša najljubša sladica, ko jo enkrat poskusite
- Recept: Hitro pripravljena čokoladna torta brez peke