Imate radi piščančje medaljončke? Verjetno ste jih že kdaj poskusili narediti doma, vendar niti približno niso imeli tako mehkega in puhastega okusa kot tisti najboljši iz trgovine. Našli smo recept, s katerim boste pripravili točno takšne. Odlične, hrustljave, mehke in okusne.
Sestavine
- 500 g piščančjih prsi
- 4 rezine belega kruha
- 0,5 žličke mletega česna
- 1 žlica sojine omake
- 0,5 žličke belega popra v prahu
- 0,5 žličke rdeče paprike v prahu
- 1 žlička soli
- 1 jajce
- 1 žlica mleka
- 1 skodelica krušnih drobtin
Postopek
- Kruh narežemo na kocke in ga zmeljemo v drobtine.
- Prsi narežemo na kocke in jih prav tako zmeljemo skupaj s kruhom.
- Dodamo sojino omako, česen v prahu, papriko, sol in premešamo.
- Dobljeno maso oblikujemo v medaljončke ter jih spaniramo tako, da jih najprej pomočimo v jajce, ki ga zmešamo skupaj z mlekom in soljo, nato pa še v skodelici drobtin.
- Ocvremo v vročem olju.
Video recept
Morda boste želeli poskusiti tudi tole:
- Recept: zdrava pica z jajčevci
- Recept: Pica, pripravljena v cvrtniku na vroč zrak (Air fryer)
- Recept: Piščanec z medom in česnom, pripravljen v 15 minutah
Zadnji prispevki
- Naredi sam: Barvanje pirhov z alu-folijo in jedilnimi barvami
- Recept: Potratna potica
- S takšno francosko solato na mizi, boste navdušili vse
- Optična iluzija: Med velikonočnimi zajci se skriva kuža, če ga najdete v 10 sekundah imate dober vid
- Recept za leno pito z višnjami in kokosom, navdušeni boste
- Naredi sam: Tako pobarvate pirhe v zeleno in rumeno na naraven način