Imate radi piščančje medaljončke? Verjetno ste jih že kdaj poskusili narediti doma, vendar niti približno niso imeli tako mehkega in puhastega okusa kot tisti najboljši iz trgovine. Našli smo recept, s katerim boste pripravili točno takšne. Odlične, hrustljave, mehke in okusne.

Sestavine

  • 500 g piščančjih prsi
  • 4 rezine belega kruha
  • 0,5 žličke mletega česna
  • 1 žlica sojine omake
  • 0,5 žličke belega popra v prahu
  • 0,5 žličke rdeče paprike v prahu
  • 1 žlička soli
  • 1 jajce
  • 1 žlica mleka
  • 1 skodelica krušnih drobtin
Recept: Domači piščančji medaljončki, čisto takšni kot najboljši iz trgovine
Medaljončke spaniramo. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Kruh narežemo na kocke in ga zmeljemo v drobtine.
  • Prsi narežemo na kocke in jih prav tako zmeljemo skupaj s kruhom.
  • Dodamo sojino omako, česen v prahu, papriko, sol in premešamo.
  • Dobljeno maso oblikujemo v medaljončke ter jih spaniramo tako, da jih najprej pomočimo v jajce, ki ga zmešamo skupaj z mlekom in soljo, nato pa še v skodelici drobtin.
  • Ocvremo v vročem olju.

Video recept

Morda boste želeli poskusiti tudi tole:


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 stvari, ki se bodo zgodile vašemu telesu, če prenehate jesti rdeče meso
Naslednji članek3 načini, kako očistiti likalnik, da ne bo poškodoval oblačil