Verjetno ste kdaj na kakšni prireditvi ali sejmu že jedli churrose, tradicionalno špansko sladico, ki jo potopimo v čokolado, ali kakšen drug preliv. Za vas smo izbrskali enostaven in slasten recept, ki ga morate pripraviti.
Sestavine
- 2 kozarca vode (400 ml)
- 2 žlici sladkorja (30 g)
- 1/2 čajne žličke soli
- 100 gramov masla
- 2,5 kozarcev moke (280 g)
- 4 jajca
- Sladkor v prahu
- Čokolada
- Marmelada

Postopek
- Vodo vlijte v ponev in ji dodajte dve žlički sladkorja ter sol.
- Pristavite ne srednji ogenj in primešajte še maslo.
- Ko se voda že nekoliko segreje, dodajte še moko in počasi vmešavajte približno 3 minute, da dobite gosto zmes (testo)
- Testo prestavite v skledo in ga še premešajte.
- V ločeni posodi razžvrkljajte jajca in jih vmešajte v testo. Dobili boste malo bolj redko testo – nič skrbeti – takšno mora biti.
- Vzemite peki papir in ga oblikujte kot je prikazano v videu (na trakce).
- S testom napolnite brizgalko za smetano in na peki papir nabrizgajte churrrose – približno 10 cm dolge palčke, ki jih na koncu odstrižete s škarjami.
- Pripravite ponev in vanjo vlijte olje za cvrenje. Ko je dovolj vroče vanj položite churrose.
- Cvrite na srednjem ognju toliko časa, da postanejo zlato rjave barve.
- Postrezite s čokoladnim namazom ali marmelado.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira