Super recept za tiste dni, ko si želite, da je na krožniku sirova torta, ampak se vam ne ljubi umazati posode, niti nimate časa, da bi zapravili cel dan za peko.
Sestavine:
- 3 jajca
- 120 g bele čokolade
- 120 g sirnega namaza
Priprava:
Čokolado stopimo nad soparo in ločimo beljake od rumenjakov. Beljake stepemo v trd sneg. V stopljeno čokolado najprej vmešamo rumenjak in sirni namaz, nato pa še postopoma dodajamo sneg.
PREBERITE TUDI: Slastna borovničeva torta
Testo pretresemo v pekač in torto pečemo na 170 stopinj 15 minut, nato temperaturo znižamo na 160 stopinj in jo pečemo še 15 minut. Po 30 minutah peke pečico izklopimo in pustimo, da se torta peče še zadnjih 15 minut.
Pečeno torto ohladimo in jo po želji okrasimo s sladkorjem v prahu ali sadnim prelivom.
PREBERITE TUDI: Hitro pripravljen čokoladni mousse
Zadnji prispevki
- Last minute nasveti za veliko noč (2024)
- Naredi sam: Poskočni velikonočni zajec
- Recept za ocvrta polnjena jajca, odlična za velikonočno pojedino
- Optična iluzija: Vsi vidimo krave, a le ljudje z visokim IQ bodo opazili medveda
- Naredi sam: Barvanje pirhov z alu-folijo in jedilnimi barvami
- Recept: Potratna potica