Bi radi pripravili hitro sladico, za katero ne potrebujete jajc in mleka? Prišli ste na pravo mesto. Danes vam predstavljamo recept za hitro sočno pecivo, ki ni zahteven za pripravo.
Sestavine
Biskvit
- 400 ml vode
- 13 žlic sladkorja
- 3 žlice marmelade
- 5 žlic mletih lešnikov
- 100 g navadnih keksov (Albert)
- 2 žlici kakava
- 4 žlice olja
- 13 žlic moke
- 1 žlica sode bikarbone
Polnilo
- 125 g margarine
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 g navadnih keksov (Albert)
- 100 g mletih lešnikov
- 100 g temne čokolade
- 200 ml pomarančnega soka
Glazura
- 100 g čokolade
- 2 žlici olja
Postopek
- V veliko skledo vlijemo toplo vodo in sladkor, premešamo.
- Dodamo marmelado, piškote, kakav, olje in mlete lešnike ter dobro premešamo.
- Dodamo moko in sodo bikarbono ter vse skupaj dobro premešamo.
- Razporedimo v pomaščen ali obložen pekač 33×23 cm in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj 20 minut, odvisno od vaše pečice.
- Ko je pečeno čez položimo peki papir in malo potlačimo, ker sredina malo naraste.
- Tisti del lahko tudi odrežete z nožem, da ga poravnate.
- Za nadev stepemo zmehčano margarino s sladkorjem v prahu, dodamo piškote, stepemo.
- Nato dodamo zmiksane ali mlete lešnike ter kakavovo kremno ploščo in zalijemo s sokom.
- Vse skupaj stepemo. Stepajte približno minuto, dokler ne postane gladka.
- Celoten nadev nanesemo na skorjo, nato vse skupaj lepo poravnamo.
- Čokolado z 2 žlicama olja raztopimo na majhnem ognju in prelijemo po torti.
- Pustimo, da se vse strdi in nato postrežemo.
Video recept
Recepti za peciva:
- Recept: Sočen čokoladni kolač z orehi
- Recept: Čokoladni kolač s kislo smetano
- Recept: Čokoladno pecivo, ki se topi v ustih
Zadnji prispevki
- Last minute nasveti za veliko noč (2024)
- Naredi sam: Poskočni velikonočni zajec
- Recept za ocvrta polnjena jajca, odlična za velikonočno pojedino
- Optična iluzija: Vsi vidimo krave, a le ljudje z visokim IQ bodo opazili medveda
- Naredi sam: Barvanje pirhov z alu-folijo in jedilnimi barvami
- Recept: Potratna potica