Večkrat v ameriških filmih vidimo, kako otroci obožujejo makarone s sirom (mac’n’cheese), zato smo jih želeli poskusiti tudi mi. Seveda, ne tistih iz vrečke, ki so polni umetnih arom. V nadaljevanju si preberite in oglejte recept za pripravo makaronov s sirom po domače.
Sestavine
- 400 gramov naribanega poltrdega sira (gauda, cheddar…)
- Voda
- Sol in poper
- 350 gramov testenin / makaronov
- 400 mililitrov mleka
- 400 mililitrov smetane za kuhanje
- Muškatni orešček
- Maslo
- 20 gramov naribanega parmezana
- 50 gramov krušnih drobtin
Postopek
- Naribajte sir in ga razpolovite. Eno polovičko prihranite za kasneje.
- V lonec dajte vodo, jo solite in skuhajte testenine približno 4 minute.
- V skledo vlijte mleko, smetano in polovico naribanega sira, dobro premešajte.
- Ko so testenine kuhane, jih odcedite in vsujte v mešanico smetane, solite, poprajte in premešajte.
- Pokrijte s folijo in pustite v hladilniku čez noč ali vsaj 12 ur, Testenine bodo vpile tekočino.
- Naslednji dan odstranite iz hladilnika in dodajte muškatni orešček. Premešajte.
- Pečico prižgite na 210 stopinj in pripravite pekač.
- Premažete ga s koščkom masla in vanj dajte testenine.
- Po vrhu dajte še nariban sir in potresite še z 20 g parmezana ter drobtinami.
- Ne pozabite dodati še majhnih koščkov masla.
- Postavite v pečico za 20 minut.
Video recept
Pripravite tudi:
- Recept: Testenine v sirovi omaki – hitro kosilo
- Recept: Testenine v kremni omaki s kozicami! Tako okusnih še niste jedli
- Recept: Testenine z bučkami in grahom (hitro pripravljeno kosilo)