Kvinojo uvrščamo med žita, čeprav to sploh ni. Je zelo okusna in zdrava, zato na vašem jedilniku ne bi smela manjkati. Pripravite jo z zelenjavo.

Sestavine

  • Za kuhanje kvinoje:
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica česna – drobno sesekljan
  • 125 ml paradižnikove mezge
  • 190 g kvinoje
  • 325 ml vode
  • 140 g koruze
  • Druge sestavine:
  • 150 g rdeče paprike – narezana na kocke
  • 140 g češnjevih paradižnikov – prerezanih na pol
  • 65 g rdeče čebule – sesekljane
  • 30 g zelene čebule – sesekljane
  • 15 g listov koriandra – sesekljan
  • 250 g črnega fižola
  • Preliv:
  • 3 žlice limetinega soka ali po okusu
  • 1 žlica olivnega olja
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • 1/2 čajne žličke mletega črnega popra
  • Sol po okusu

Postopek

  • Kvinojo operemo v vodi in odcedimo.
  • V ponev damo olivno olje, česen in pražimo, dokler ne zadiši.
  • Dodamo paradižnikovo mezgo in premešamo.
  • V ponev sedaj dodamo še kvinojo in zalijemo z vodo.
  • Po vrhu posujemo še koruzo in pustimo, da zavre.
  • Kuhamo približno 20 minut, oziroma dokler kvinoja ni mehka.
  • Pripravimo vso ostalo zelenjavo.
  • Ko je kvinoja kuhana, jo ohladimo.
  • Ohlajeno prestavimo v skledo in zmešamo s sesekljano zelenjavo.
  • Pripravimo preliv iz sestavin navedenih zgoraj in ga prelijemo čez solato.
  • Dober tek.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekStrah pred zapuščenostjo: Ali travma iz otroštva uničuje vaše odnose?
Naslednji članekDobri sosedje: Kaj saditi zraven graha, da bo pridelek bogat